Full frys

Foodprep

Lägger ni mycket tid på att preppa matlådor? I do! Eller så värst mycket tid blir det egentligen inte. Jag brukar köra en dag per vecka då jag gör någon form av storkok. Oftast en gryta eftersom det är tacksamt att frysa in. Samtidigt steker jag på ett gäng sillar, alternativt skär upp och fryser in lax till sashimi, så även frukostarna är kittade. Kanske att jag steker på några färsbiffar eller köttbullar, beroende på hur det ser ut i frysen. Kokar ett gäng potatisar så det räcker till hela veckan. Sen är basen klar. Det här tar ett par timmar, men sedan är jag i stort färdig med kökstjänsten och kan lägga tid på annat.

Älskar att ha frysen full med färdiga matlådor! Det är lite A och O för att mitt liv ska fungera. Just nu kan jag välja på räkor i currysås, chiligryta på högrev, gulashsoppa, köttfärssås och tom kha gai. Sen finns det även pulled beef, tacofärs och hjortfärsbiffar. Allt styckfryst i portionsförpackningar såklart 😀

För att minska ytterligare på tiden i köket äter jag samma mat två dagar i rad och preppar dessa matlådor samtidigt.
Idag blev det stekt sill med pepparrot och dill till frukost. Hade en rödbetsslaw med lite fårmjölksyoghurt, blandade gröna blad och pepparrot till.
Lunchen bestod av en köttfärsgryta med thaismak. Ostronsås, fisksås, chili, ingefära, lime och koriander.
Till middag blev det chili con carne och en grönsallad med oliver.

Hur får du maten och livet att gå ihop?

 

En reaktion till “Full frys

  1. Här hemma lagar jag mat varannan dag ungefär- gör också stora portioner och planerar. Lagar dock oftast två olika rätter varannan dag så det räcker längre. Det blir massor av fisk och skaldjur - både till frukost och middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *