Vägra kasta mat!

december 29, 2023 i Recept

Tjena hej världens bästa blogg läsare! Trötta på julmaten? Amen släng den inte! Se till att ta hand om resterna på bästa möjliga sätt. Jag förstår att det känns motigt att trycka ännu mer julskinka och korv. Och vad ska man göra av den där Edamer osten, som egentligen inte smakar något vidare alls? Svaret är LCHF ostpizza! Ideén till att avvända ost som pizzabotten kommer från en tjej jag följer på instagram @annaslchf.

Till mig och Fantastic rev jag ner 300 g ost. Hälften av denna använde jag till botten. La osten direkt i min älskade keramiska form. Sen la jag på skinka, korv, lök, paprika och oliver. Toppade med resten av osten och kryddade med svartpeppar och oregano. Gräddade i ca 20 minuter i 250 graders ugn. Ut kom den knaprigaste LCHF pizza jag någonsin satt mina tänder i. Till detta gjorde jag en vanlig pizzasallad, men bytte ut vitkålen mot den röda varianten. Smakade precis lika bra som vanligt.

Känns bra att ta tillvara på maten julmaten. Finns inget värre än att kasta mat. Vad gör ni med resterna som ligger och trycker i kylen?