LCHF saffrans plättar

LCHF när det är som allra bäst!

 

Till ca 20 plättar (2 port) behöver du:
4 ägg
40 g kokosfett
1 dl grädde
3 tsk fiberhusk
1 kuvert saffran

Tillbehör:
Hallon och crème fraîche smaksatt med vanilj som tillbehör

Smält kokosfettet. Vispa äggen en minut eller så. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet. Stek plättarna gyllene på båda sidor. Servera tillsammans med hallon och vanilj crème fraîche.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 reaktioner till “LCHF saffrans plättar

  1. Jag blir så glad av att läsa din stora julglädje, speciellt eftersom du också äter strikt lchf nu.. eller? Jag gör det och försöker hålla mig till max 20 kolhydrater om dagen. Hur många kan en portion av de här godingarna ihop med lite creme fraiche innehålla tror du? Tänkte mig att de kan fungera utmärkt som dessert på julbordet. Saffran och pepparkakskryddor är ju så gott!

    1. Jo, det är strikt LCHF som gäller för tillfället.
      Kolhydratmängden beror ju på hur mycket bär man använder sig av 🙂 Jag körde på 30 gram och då slutade kalaset på 5 g kolhydrater totalt.

  2. Det är länge sedan jag varit sugen på något sådant här men nu vattnas det i munnen då jag vet vad de här innehåller. Ska jag eller ska jag inte det är frågan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *