LCHF ostkaka med saffran

 

Längesedan jag åt den här ostkakan, men OMG vad god den är! Originalreceptet kommer från Anna Halléns bok ”LCHF husmanskost”, sedan har jag kryddat upp den lite. Det fina med den här är att den passar lika bra till frukost som till dessert.

Till 4 portioner behöver du:
250 g keso
4 ägg
3 dl vispgrädde
3 bittermandlar
1 krm vaniljpulver (vanilla burboun)
1/2 kuvert saffran
1/2 dl flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Låt keson rinna av i sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Vispa sedan ihop keson med äggen.

Vispa upp grädden i en skål för sig och tillsätt sedan kesoblandningen, riven bittermandel, vaniljpulver och saffran.

Häll upp i en ugnssäker form, ca 15×20 cm och strö över flagad mandel. Grädda ca 25 minuter. Täck med folie om kakan får för mycket färg.

Servera tillsammans med vispad grädde och bär.

Yum yum gimme some!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 reaktioner till “LCHF ostkaka med saffran

 1. Jag provade precis. Pga klantig sambos om glömde saffranet blev det med pepparkakskryddor istället. Men alltså, jag måste ha gjort något väldigt fel. Min blev uppskattningsvis 0.7 cm tjock och lite rinnig. What´s wroooong??? 😉

  1. Nej vad tråkigt 🙁 kan vara så att du inte pressade ur all vätskan ur keson, därav blev den rinnig. Den vätskan sig även om msn skär upp den för nära inpå det att den är fördig. Det bästa är att låta den svalna helt innan man skär upp. Att den blev för låg måste bero på att du hade en för stor form. På det igen, hoppas resultatet blir bättre!

     1. Körde du med elvisp eller rörde du bara ihop? Tror i övrigt att både keson kan ha varit för blöt och att jag hade för stor form. Har inget vidare ögonmått =). Skam den som ger sig dock, detta var bara en provomgång. Hade ju inte ens nån saffran.

 2. Blir osäker på hur du menar med keson där vätskan ska rinna av. Det star att man ska blanda denna (denna syftar på vätskan) med äggen. Eller menar du tvärtom, att det är kesomassan man ska blanda med äggen? Jag vill gärna baka denna till synes mumsiga kaka!

  1. Mohoho, gick in och kollade receptet och förstår att du blev förvirrad 😀 Har ändrat det nu. Det är keson du ska blanda med äggen. Inte vätskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *