Paleo-stenålderskost av Robb Wolf

”Jag vill att du ska göra en liten observationslek. Ta dig till en allmän plats, med gott om människor och se dig omkring. Bara observera människorna omkring dig och gör en inre bokföring om följande: Hur många ser ut att var i god form? Du vet, livfulla, energiska, slanka, atletiska? Alla? Några? Ingen?”

Bra inledning på en bra bok! Är man helt grön på vad det innebär att äta och leva som en jägare  (naturlig mat som gör kroppen gott) är det här en riktigt bra bok. Om man däremot är väl inkörd i paleo/lågkolhydratkost-tänket har man kanske inte lika mycket att hämta, men det är en bra och underhållande bok. Robb går igenom många av de grundläggande argumenten till varför man ska hålla en paleolitisk kosthållning. Vad som händer i kroppen när vi konsumerar stärkelse och socker och vilka konsekvenserna av detta blir. Detta är jag väl insatt i. Tyvärr nämns (knappt) hur mjölkprodukter påverkar oss, vilket jag personligen skulle vilja lära mig mer om (men det får bli i nästa bok ”Gluten och mjölk, källan till de morderna gifterna”).

Mitt favorit kapitel i boken är de som handlar om stress och kortisol. Det var verkligen huvudet på spiken. Lättbegripligt och kort och koncist om varför stress – i alla dess former, och sömnbrist leder till depression, övervikt och allmän dålig hälsa. Inget nytt på tapeten, men ibland behöver man en reminder 😉

Jag har personligen inte varit någon big fan of Robb Wolf tidigare, men genom att ta del av hans historia och varför han gjorde denna livsstilsförändring är jag beredd att ändra mig (sjuka föräldrar, han var själv tidigare vegetarian – sjuk och mager). Det var en charmig bok helt enkelt.

Själv slutar jag aldrig att förundras över hur man kan bli frisk(are) bara genom att ändra sitt val av kost. Synd bara att fler inte ger det en chans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *