Träningsmål och träningstips

Det blev ingen crossfit idag. Jag har liksom nedsatt rörelsefunktion idag 😀 Känns lite bittert med tanke på att jag får vänta en hel vecka på nästa intropass. Under tiden får jag fortsätta köra på gymmet som vanligt, vilket leder mig in på dagens inlägg. Har för tillfället inte den där lusten eller den där motivationen (vilket gör att jag börjar snegla på andra träningsformer – typs crossfit då) inför träningen. Jag har insett att jag behöver ett mål med min träning. Kan inte gå dit och träna ”bara” för att må bra. Vad vill jag då? Well, jag vill bli starkare…Jag vill kunna göra pull-ups, göra pistolen även med vänster ben (går fortfarande inte) , kunna göra riktigt många och tunga knäböj och deadlifts. Göra massvis med armhävningar i ett sträck. Jag vill ha synligare muskler , men inte mer volym. Skulle gilla om rumpan blev lite fastare – och kom upp ett par centimeter  (eller tio 😉 Min överkropp ser bra mycket mer tränad ut än vad mina ben och rumpa gör.Hur löser vi detta?

Behöver inspiration här! Hur tränar ni? Helkropp eller split? Hur delar ni upp det? Hur många reps och set? Hur lång vila? Excentrisk träning eller inte? Vilka övningar kör ni? Ge mig input NOW! 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “Träningsmål och träningstips

 1. Jag tappade liksom inspirationen för några veckor sen och är dessutom inne i en period med mycket jobb. Så Starting strength som jag har sneglat mot tidigare kändes som en bra idé. Det känns lite som fusk att gå till gymmet och köra ett så kort pass, men å andra sidan så blir jag peppad av att känna att jag faktiskt orkar lasta på mer. Är inne på andra veckan nu och kör tre starting strength-pass i veckan på gymmet. Avslutar oftast med ett par tabator i form av pulshöjare och plankor. Förutom det så skönspringer jag (Vårruset i morgon), yogar och kör något funktionellt pass hemma. Inte tänka så mycket är min melodi just nu alltså 🙂

  1. Vet precis vad du menar, med att tappa inspirationen (fast jag har hittat min igen :D) Jag har också kollat på Starting Strength och det är ju bra övningar….Men nu har jag bestämt mig för att köra ett 3-split för att se vad det kan ge för resultat. Tänkte köra tungt varannan vecka och volym varannan. Sjukt taggad att sätta igång, men har fått ont i halsen IGEN! Trodde jag var immun. Jag äter ju LCHF 😀
   Hur går det för dig? Är motovationen tillbaka?

 2. Jag kör bara styrketräning och delar upp dag 1 rygg, dag 2 ben, dag 3 axlar o triceps och dag 4 bröst, biceps o mage. Kör vanliga klassiska övningar bara och så tungt jag klarar, dvs marklyft, frivändningar, hantelpressar, bicepscurlar och såntdärnt. du vet. Gillar bara att träna på morgonen, så 6:00 bankar jag på SATS porten 🙂 tycker jag får energi för en hel dag sen. Jag gör alla övningar i superset eller triset för att få mycket flås o nästan ingen vila emellan heller, vill ju svettas! Varvar de klassiska övningar med t ex armhävningar eller frivändningar för att få upp flåset ordentligt. Så tränar jag och det har funkat jättebra för mig, jag gillar inte gruppass alls utan vill träna själv och vara fokuserad. Kör varje dag tills jag känner mig trött mentalt då vilar jag en dag eller två och då är jag så sugen på gym att jag studsar dit 🙂 Så glad att jag upptäckt styrketräning 🙂

  1. Vad pepp jag blev av ditt träningsupplägg! Jag har bestämt mig för att köra ett 3-split och såklart använda basövningar och slänga in lite isolerade övningar på detta. Har som mål att bli både starkare och bli mer ”symmetrisk”. Ovankroppen ser mer tränad ut än vad benen och rumpan gör.
   Är precis som du, tränar tidigt på morgonen och är inte passtjejen 🙂 Gymtid är egentid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *