LCHF mandeltårta

Det här receptet kommer från Marianne, the queen of LCHF cakes. Funkade bra, men Stevia eftersmaken fanns där. Anyways, fin avslutning på min 3 -rätters påskmiddag! Räcker till 8 bitar typs.

5 äggvitor

3 dl mandelmjöl

3 msk sukrinmelis och 1/4 krm stevia

Smörkräm (gör gärna dagen innan)

5 äggulor

1 dl grädde

3 msk sukrinmelis och 1/4 krm stevia

200 g smör

mandelflarn  till garnering

Vi börjar med smörkrämen. Blanda gulor, sötning, och grädde i en kastrull. Sjud upp och låt nästan koka. Låt krämen tjockna ordentligt. Vispa i det kalla smöret, lite i taget. Ställ sedan krämen svalt att stelna.

Då kör vi igång med bottnarna. Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa vitorna hårt. Tillsätt sötning och vispa tre minuter till. Vänd ner mjölet och blanda väl. Dela smeten i två delar. Ta ut  två rundlar (24 cm i diameter) på bakplåtspappersklädda plåtar. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna samtidigt. Grädda i 20 min. När bottnarna är klara, vänd över genast på nytt bakplåtspapper och låt svalna helt. Bred hälften av smörkrämen på den ena delen och hälfen på den andra. Lägg sedan bottnarna på varandra och toppa med rostad flagad mandel.

Det är 23 kolhydrater i hela tårtan 🙂


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “LCHF mandeltårta

  1. Ni vet att stevia är en sockerALKOHOL va?? hur nyttigt är det att ersätta vitt socker med det? Inte ett jädra dugg faktiskt. Inte bättre att få fettlever än fettmage

  2. Visste inte att det fanns något som hette sockeralkohol, men nu vet jag det och på en minut tog jag reda på att de är naturlig, innehåller kalorier fast i betydligt mindre mängd än vanligt socker, ok för tänderna och finns därför ofta i tuggummi och att de inte har någonting med DRYCKEN alkohol att göra. Tårtan din ser fin ut, men jag håller med om den där eftersmaken när sötningsmedel används. Jag har lite svårt för den och försöker istället använda halva mängden socker när jag bakar. Det brukar funka galant. Svärmor glömde helt sockret en gång (förutom vaniljsockret) och de blev jättegoda de kakorna:)

    1. Bra sagt! Ja som sagt, stevia är jag inte så glad för. Har en äcklig eftersmak. Upplever inte samma sak med sukrin dock. Bakar väldigt sällan, men när man väl gör det är det en fördel om det blir gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *