Proteinpulver

Jag gillar egentligen inte pulver och tillskott, men ibland kan det dock vara bra med ett protein tillskott. Speciellt de dagar jag styrketränat och inte kommer äta på ett bra tag.

Många proetinpulver innehåller aspartam, maltodextrin och sojalecitin. Det slipper jag gärna! Nu har jag hittat ett äggvitepulver. Innehåller endast 100% pastöriserad spraytorkad äggvita från svenska och finska hönor. Låter ju bra, men från vilka hönor? Frigående eko – eller inburade stackare som är uppfödda på dåligt foder? Med lite dåligt samvete tänker jag ändå prova på det här. Det känns i alla fall bättre än de flesta proteinpulver. Den finns även i en annan variant, som består av både gula och vita. Jag väljer den som bara innehåller vita då jag själv vill tillsätta fett i min shake (kokosfett, grädde och smaksatt kaffe).

 

Även Holistic har ett pulver som verkar ok. Det innehåller ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat, 5% GMO fritt sojalecitin (så man slipper inte undan helt, men det är i alla fall GMO fritt), trikalciumfosfat, krompikolina och proteinspjälkande enzymer. Enzymerna ger ett bättre upptag.

De kostar typs lika mycket per portion. Ägg 13:- per port mot Holistic 10:-pp. Man får däremot mer protein för pengarna om man väljer Holistic – 22 g per port mot äggvitans 16.4 g. Det är lika bra att köpa en av varje. Fantastic (mannen i mitt liv) är ju i mitt våld från och med måndag 🙂 och det lär nog bli en del kompletterande protein shakes även för hans del.

Var tillbaka på gymmet igår. Första gången på typs tre veckor!!! Home sweet home. Var underbart att hålla i hantlar, skivstänger och kettlebells igen! Tog det väldigt lugnt, men vaknade ändå med en kropp som ömmade både här och där. Motion är en färskvara!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “Proteinpulver

 1. Vart hittar man äggvitepulvret? Har inte sett det (har inte letat heller) men det skulle kunna passa mig som handen i handsken då jag kör en period med nästan mjölkfritt och då funkar inte vassleprotein.

  1. Tjena hej! Jag köpte mitt på Bodystore och det finns även på Gymgrossisten. Fick leveransen idag, så nu blir det till att testa proteinpulver 🙂

 2. Hej nu bumpar jag ett tidigare inlägg.
  Men inlägget är alldeles för intressant för att låta bli.
  Hur gick det så här 2 år efteråt med proteinet ?

  Fungerar det på dig ?
  Är det värt att gå till gymgrossisten och köpa in ett, enligt dig?

  Vh
  Ännu en muskelbyggare

  1. Well, jag använder inte proteinpulver så ofta, men när jag väl gör det håller jag mig till Holistic och ett annat märke (som jag tyvärr glömt namnet på) då de fortfarande är utan tillsatser och skit. Det där äggvitepulvret var värdelöst. Ligger som en hinna på ytan och det smakade allt annat än gott 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *