LCHF risotto med fetaost

Det ser inte sexigt ut alls, jag vet, men gott var det! Och snabbt gick det.

150 g champinjoner

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör

300 g blomkål

1 dl vatten

1/2 dl crème fraiche

150 g feta ost

salt och peppar

Börja med att skära svampen i små bitar och hacka löken fint. Lägg detta i stekpanna. Pressa ner vitlöken och salta. Stek detta tillsammans i smör på ganska hög värme tills det fått färg. Riv blomkålen på grövsta sidan av rivjärnet. Häll ner kålen i svampfräset. Tillsätt ev mer smör. Sänk värmen på plattan något. Bryn lite lätt. Tillsätt 1 dl vatten så att blomkålen mjuknar lite. Det tar  bara 3-4 min, på den tiden ska vattnet koka bort. Tillsätt därefter crème fraiche och smula ner hälften av fetaosten. Rör runt så att allt blandas. Häll upp i serveringsskål eller direkt på tallriken och smula över resten av fetaosten.

Det hade varit trevligt att garnera med något grönt, kanske lite hackad ruccolla. Tyvärr hade jag inget ”piff” hemma överhuvud taget, så det fick bli såhär fult.

Funkar som tillbehör till både ox och fläskkött. Idag hade jag det till kyckling och det gick också bra.

Bon appetit mes amis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “LCHF risotto med fetaost

    1. Hej Annika! Kul att du hittat hit 🙂 Tycker absolut att du ska prova risotton! Ett supergott substitut till det kokta blomkålsriset. Lycka till med boken, ska kolla i den när den kommit ut!

  1. Mums, låter gott det här! Det måste jag testa =) Hur många portioner är receptet beräknat till?

    1. Hej! Det var supergott. Lovar :). Det räcker iaf till 3 port, om man har det som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Hoppas du gillar det!

      Skickat från min iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *