5 hudvårdsprodukter du kan byta ut för att minska kemikalier i din kropp

Vi tjejer är bra på att dagligen förse våra kroppar med en rad kemikalier. Tänker du någonsin på hur många olika produkter du använder? Produkter vars kemikalier  lagras i våra fettceller under längre tid. Huden absorberar stora delar av det du smörjer in eller behandlar  den med. Läs på innehållsförteckningen på dina flaskor. Förstår du vad du läser? Vad den innehåller? Tänk också på hur lång innehållsförteckningen är. Vad är allt detta?  Här är mina topp 5 produkter som jag själv bytt ut mot hälsosammare alternativ när det kommer till kroppsvård.

1. Deodorant. Byt till en som är fri från aluminium och parabener. Själv använder jag den här från Urtekram.

2. Schampo, balsam  och duschcréme innehåller till 99% SLS, (och en rad andra kemikalier – läs på dina flaskor så ser du vad jag menar) vilket retar huden och är en riktig miljöbov.  Byt till en ekologisk tvål (finns schampotvål med).

3. Bodylotion. Innehåller parabener, ftalater och andra konserveringsmedel och kemikalier som kroppen absorberar. Byt ut mot en naturlig olja så som jojoba, oliv eller kokos. Smörj in oljan efter dusch, då huden fortfarande är fuktig och absorberas lättare.

4. Make-up rengöring. Byt ut allt (både till ansikte och ögon) mot vanlig olja. Jag använder olivolja. Funkar till och med på vattenfast mascara.

5. Torrschampo. Byt ut mot arrowrot, potatispulver eller maizena. Funkar på ljusa och råttfärgade hår 🙂 Själv kör jag på arrowrot. Är du mörkhårig kan du testa att bland kakao med någon av ovanstående ingredienser. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 reaktioner till “5 hudvårdsprodukter du kan byta ut för att minska kemikalier i din kropp

  1. Tack för att du delar med dig av denna sortens tips också! Blir verkligen glad av att upptäcka att fler och fler blir medvetna om de problem som omger hudvårdsprodukter. För det är ju så att vi funderar på att äta ekologisk mat men vi glömmer bort hudvårdsprodukterna som faktiskt kommer på andra plats som kemikaliebov.

  2. Hej! Tack för bra tips och fab blogg 😉 var köper du deodoranten? e det jag missbrukar mest ..!

  3. Jag färgade håret med ekologisk färg för första gången i fredags. Lite meckigt, men bara det att det luktade nyponsoppa istället för ammoniak – väldigt trevligt! Tror dock att jag behöver ha i gegget längre än 45 minuter eftersom de grå stråna (som för första gången visade sig för tio år sen, när jag var 21) inte riktigt täcktes elt och hållet. Och de kanske inte kommer att täckas, men då får det väl vara så då, det är ju rätt sjukt att kleta på fan och hans moster så nära hjärnan liksom. Ska testa egettillverkat torrschampo också, en kollega blandar malda havregryn med kakao, men jag tror jag kör på arowrot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *