Spetskåls-slaw med gräslök och pepparrot

Gjorde en slaw smaksatt med gräslök, pepparrot och rostade sesamfrön. Blev ganska stark, men det beror såklart på hur mycket pepparrot man
tar i. Den här gör sig bra till rökt fisk, eller till kallt kött som rostbiff eller kassler. Jag använde mig av spetskål då den är lite mjukare i konsistensen, men det går lika bra med vitkål.

Till 2-3 portioner behöver du:
200 g spetskål
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 knippa finhackad gräslök
4 msk riven pepparrot
4 msk sesamfrö
salt och svartpeppar

Rosta sesamfröna i torr panna till de får fin färg. Ställ åt sidan för att svalna. Skär spetskålen i smala strimlor, eller riv på mandolin. Lägg i en skål och tillsätt resten av ingredienserna, även de avsvalnade sesamfröna.  Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Om man utgår från att receptet ger två portioner innehåller en port:
36 g fett
7 g protein
9 g kolhydrater

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 reaktioner till “Spetskåls-slaw med gräslök och pepparrot

  1. Häpp! Har handlat hem ingredienserna. Å nu ska här lagas veckomat: spetskålslaw, pulled pork, LCHF vraps o fröknäcke, så har man lite bas. Tack för all inspi Jessica!

      1. 😀 Du är så välkommen! MD borde anlita dig regelbundet för att tillverka nya recept och byta ut sina fantasilösa veckomenyer. In med Jessicas mumsigheter med extra allt o smaksensationer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *