Gjorde en slaw smaksatt med gräslök, pepparrot och rostade sesamfrön. Blev ganska stark, men det beror såklart på hur mycket pepparrot man
tar i. Den här gör sig bra till rökt fisk, eller till kallt kött som rostbiff eller kassler. Jag använde mig av spetskål då den är lite mjukare i konsistensen, men det går lika bra med vitkål.
Till 2-3 portioner behöver du:
200 g spetskål
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 knippa finhackad gräslök
4 msk riven pepparrot
4 msk sesamfrö
salt och svartpeppar
Rosta sesamfröna i torr panna till de får fin färg. Ställ åt sidan för att svalna. Skär spetskålen i smala strimlor, eller riv på mandolin. Lägg i en skål och tillsätt resten av ingredienserna, även de avsvalnade sesamfröna. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Om man utgår från att receptet ger två portioner innehåller en port:
36 g fett
7 g protein
9 g kolhydrater

Øj det lyder godt-skal afprøves snarest 😀
Delish! Jag lovar 😀
Häpp! Har handlat hem ingredienserna. Å nu ska här lagas veckomat: spetskålslaw, pulled pork, LCHF vraps o fröknäcke, så har man lite bas. Tack för all inspi Jessica!
Blir så glad att du blir peppar 😀 Ser att du ska laga en massa gott! Ring när jag ska komma 😉
😀 Du är så välkommen! MD borde anlita dig regelbundet för att tillverka nya recept och byta ut sina fantasilösa veckomenyer. In med Jessicas mumsigheter med extra allt o smaksensationer!
Tusen tack för dom fina orden <3
Åh, det lät spännande. Har nog aldrig smakat spetskål.
Det är väldigt snarlikt vitkål, men är lite mjukare i konsistensen.