Fet mat ger dig LCHF-cancer

Vad fan är LCHF cancer? Så lyder i alla fall Aftonbladets löp idag. Läser man artikeln handlar den om den enorma ökningen av bröstcancerfall i Sverige. Är alltså LCHF cancer det samma som bröstcancer? På fem år har bröstcancerfallen ökat med 20 procent. Ökningen tros bero levnadsvanor.

Först och främst tros fallen öka eftersom vi blir allt äldre och fler fall upptäcks genom mammografi. Man föder barn senare  och är oftare lite äldre när man får sitt första barn, vilket ökar cancerrisken.

Läkaren som intervjuas tycker inte att det är hela sanningen, utan menar på att livsstilsfaktorer som påverkar östrogennivåerna, alkohol och ändrade matvanor är viktigare faktorer. Han tillägger även att fet mat misstänks öka risken för bröstcancer. Därför ska man inte äta GI och LCHF.

Ann Fernholm, ni vet hon som har skrivit den fantastiska boken ”Ett sötare blod” har letat fakta till påståendet att fet mat ger dig bröstcancer.  Som vanligt fanns det inga. Det är taget helt ur luften. Kolla in artikeln på hennes blogg.

Jag vet egentligen inte varför jag tog upp det här, jag har ju slutat försvara mitt kostval. Jaja, nu är det skrivet, så därför publicerar jag det med.

Personligen tror jag att ökningen av bröstcancerfall har att göra med dålig kosthållning, fetma, xenoöstrogener, kemikalier, p-piller, användandet av deodoranter som innehåller aluminium och  hög alkoholkonsumtion. Jag tror inte att smör, majonnäs och kokosfett påverkar i någon större utsträckning….

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “Fet mat ger dig LCHF-cancer

 1. Intressant att du tar upp detta. Såg en artikel om det i tidningen Hallands nyheter imorse, något om hur plats och andra ämnen påverkar hormonerna i olika grader etc. Hittade inte artikeln på deras hemsida, men den var Bra! Håller med dig helt att det troligen är mer det som berör än lchf. För är det inte så att allt sånt också har ökat de senaste åren…?

  1. Gokväll Malin!
   Synd att artikeln inte går att hitta, för det hade varit mycket intressant läsning. För inte så länge sedan skrev jag ett inlägg om hur xenoöstrogener och gifter, bland annat plast – påverkar våra kroppar. Vi utsätts dagligen för en mängd kemikalier som påverkar våra kroppar och hormoner på en rad olika sätt, och jag tror snarare att dessa ökar i användande än minskar.

 2. LCHF-cancer? Ja, hvor sidder det? Ha ha! Som du ved, nåede denne historie helt til danske medier. Lidt trist af en af de første omtaler af LCHF i Danmark skal være en sensationslysten, ubegrundet cancerhistorie. Well, well… dårlig omtale er bedre end ingen omtale eller hvordan er det nu, det er? 😉

  1. Ha ha ha, ja var sitter den?! Well, I guess money talks. Varje söndag ger denna tidning även ut en LCHF bilaga. Snacka om dubbelmoral 🙂

 3. Läste det samma i Metro, men efter att sett rubriken och börjat läsa texten fattade jag ingenting……. Där stod att det var lchf och gi mat som var en av orsakerna, alltså all snabbmat/färdigmat vi åt.

  Men herre gud, lchf är väl ingen snabbmat?! Det är ju precis de fettet och tillsatserna man INTE ska äta med en lchf kost!

  Antingen så vet inte den kära doktorn vad han pratar om eller så är det journalisterna som vet att det är rubriker som säljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *