Kemikalier, xenoöstrogen och fettinlagring

 

Fick det här varuprovet med en tidning härom dagen.  Härlig innehållsförteckning 😉 (what is it?) Man är ju ganska duktig på att undvika tillsatser i mat, men hur är det med skönhetsprodukter, rengöringsartiklar och sådana saker? Tänker ni på vad vad dagkrämen innehåller? Eller duschkrämen eller din bodylotion? Vi utsätts dagligen för en mängd olika kemikalier, som vare sig vi vill det eller ej påverkar kroppen  och våra hormoner.

Håller på och skriver ihop ett inlägg om östrogen, xenoöstrogener, kemikalier och fettinlagring. Intressant  och otäckt på en och samma gång.

Tills dess, håll koll på innehållsförteckningen 😉 If you can´t pronounce it, it´s probably not good for you.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “Kemikalier, xenoöstrogen och fettinlagring

 1. Ser fram emot inlägget! Nu har jag spenderat 2 timmar på din blogg och det är nästan dags att gå upp innan jag ens somnat. Måste säga att det är bland det bästa jag läst! Känner ju igen många av dina referenser men har fått en del nya att kolla upp och du sammanfattar och förklarar väldigt bra! Ska skicka hit alla LCHF-nybörjare jag känner! 🙂

 2. Jag har ”just” fått upp ögonen för allt crap som är i ALLA produkter nästan.. Och det som gör mig mest förbannad är produkter som heter ”naturliga”!! Läser man sen på de innehållsförteckningarna och dessutom googlar vad produkterna egentligen innehåller blir man ju mörkräddare än mörkräddast!! Shit, jag känner nu hur jag eldar upp mig bara att tänka på det! 😀 För några veckor sen kastade jag allt smink och alla produkter och köpte nytt nytt nytt – som är naturliga utan skit: på riktigt! alla kanske inte har den möjligheten, ekonomiskt, jag råkade ha slut på mycket och tänkte satsa en slant! Sjukt nöjd över det! Provade mitt nya diskmedel idag som inte innehåller skitochjox, och det verkar funka bra! 🙂

  Jag läser ofta din blogg, men kommenterar sällan.. Nu tror jag att jag skrev för alla dom gånger jag inte kommenterat!! 😉

  Ha en bra lördag!!

  1. Hahaha, jag hör hur förbannad du är ända hit 😀 Men jag håller med dig, det ÄR jobbigt när man börjar inse vad det är för skit allt innehåller. Jag lägger bra mycket mindre pengar på hudvård, smink och andra rengöringsprodukter sedan jag slutade med kemikalierna. Känns bra på alla sätt.
   Ha det bäst tjejen och trevlig lördag på dig med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *