LCHF lakrits och hallon pannacotta

 

Två smaker som passar fin-fint tillsammans. Det bästa av allt är att man inte behöver någon form av sötning över huvudtaget. Jag tycker det räcker med sötman från grädde och bär. Addera till någon form av sötning, om du inte känner likadant.  Receptet här är beräknat till 8 portioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakritspannacotta
4 dl grädde
1 msk lakritspulver
1/2 tsk vanilla bourbon
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten fem minuter. Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull. Vispa så det blandar sig väl. Koka upp och låt puttra i fem minuter. Krama därefter ur gelatinbladen och lägg ner i grädden. Rör runt och låt svalna något innan du häller upp i formar eller glas. OBS! Lakritspannacottan måste stelna helt innan lagret med hallonpannacotta läggs på. Det tar ca 3 timmar i kyl.

Hallonpannacotta
4 dl grädde
150 g tinade hallon
1/2 tsk vanilla bourbon
2 gelatinblad

Gör samma sak med gelatinet som ovan. Blanda resten av ingredienserna i kastrull  och koka upp. Låt puttra fem minuter. Sila blandningen innan du kramar ur gelatinet och blandar ner detta. Låt svalna innan du fördelar hallongrädden över lakritsgrädden.

Ställ in i kyl ca 3 timmar och täck med plastfolie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “LCHF lakrits och hallon pannacotta

  1. Ser fram emot att äta detta imorgon! Ps – jag tar med mig saker jag har experimenterat med, hoppas du ej misstycker! Tycker du det blir för mycket sötsaker imorgon, så ta med det till jobb eller något! Haha. Woo, födelsedagskalas!

  2. Gud i himmelen så gott detta ser ut! Älskar lakrits och det där lakritspulvret är ju kanon, innehåller ju inga dumheter alls!
    Jag har en helt annan fråga: den där ”german volume training” som du pysslar med. Vad går den ut på ? Jag har börjat på ett styrketräningsprogram som heter ”starting strenght” http://www.styrkelabbet.se/starting-strength/ och kände precis som du mig lite snopen…tog en halvtimme och jag blev inte ens svettig, kändes inte som om jag tränat. Men jag kommer att ge det lite tid. Men jag fortsätter med min Tabata och boxning också, det är så roligt!

    1. Det var väldigt gott 🙂 Mitt nya GVT upplägg går ut på att man ska bli stark och lägga på sig så mycket muskler som möjligt på kort tid. Har gjort ett inlägg om det här . Nä svettig bli man inte direkt, därför kan det vara skönt att komplettera det med någon form av intervallträning. Ska snart ge mig på rodd/släd intervaller. Bävar lite för det, men det är bara till göra det!

  3. Det här var ju sjukt gott! Fast jag fegade och tog en tesked sukrin i varje sats pannacotta (halverade mängden, gjorde 4 st).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *