Cajun rubbed kyckling

december 28, 2023 i Kyckling, Recept

Hillu! Sorry för den kassa uppdateringen här på bloggen. Har varit fullt upptagen med att äta och umgås med familjen :) Jag vet inte hur det är med er men själv tycker jag det räcker med julmat nu. Igår kom jag hem till dukat bord och mannen bjöd på en av mina sommarfavoriter, cajun rubbed kyckling. Den var förvisso inte kolgrillad men var minst lika god. Det här receptet måste ni bara prova! Gör en stor badge och frys in det som blir över.

1 kg kycklingbröst filé
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk smoked paprika
1 msk salt
1 msk grovmalen svartpeppar (ej nymald)
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 msk lökpulver
0,5 msk oregano
0,5 msk rörsocker (eller sukrin gold)

Sätt ugnen på 225 grader. Bland ihop alla ingredienserna till rubben. Vänd filéerna i kryddblandningen och klappa in ordentligt. Lägg fileérna på en plåt och stick in en köttermometer i den tjockaste av dem. När innertemperaturen är 72 grader är de färdiga. Det tar mellan 20-30 minuter. De kan behöva täckas med folie så ha lite koll. Ta sedan ut köttet och låt vila under folie ca 10 minuter.

Vi brukar ha en vitlök/lime sås till. Välj den såsbas du föredrar (crème fraich, majonnäs, yoghurt - eller kombo). Rekommenderar även blomkålsris som blandas med gröna blad, gärna ruccola till.

Kan även tänka mig att guacamole och coleslaw skulle funka fint till det här.

Cajun rubbed kyckling by