Receptet är beräknat till 5 pers.
Citronfromage
4 blad gelatin
4 äggulor
3 msk sukrin
1 citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa samman gulor och sukrin till en pösig smet. Ta upp gelatinet och smält i vattenbad. Blanda sedan detta med citronskal och saft. Häll ner blandningen i äggsmeten. Vispa grädden och blanda sedan ner denna försiktigt i äggsmetetn. Häll upp i serveringsformar/ glas och dekorera med lakritsflarn och några hallon. Superenkelt – men väldigt gott. Syrligt från citronen och sött och salt från flarnet.
Lakritsflarn ca 12 st
3 äggvitor
50 g smör
2 msk sukrin
1 tsk kokosmjöl
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk lakritspulver
flingsalt
lakritspulver
Smält smör och blanda sedan med sukrin, äggvita, mjöl och lakritspulver. Blanda till en smet och ställ i kylen ett par timmar. Sätt ugnen på 175 grader och bred ut tunna flarn på bakplåspappersklädd plåt. Pudra över lakritspulver och strö över lite flingsalt. Grädda 6-8 minuter och låt sedan torka i ugnen, med luckan på glänt i 40 minuter. Ta ut och låt svalna och förvara i burk med lock.
Lakritssmaken blev inte jättetydlig, så jag kan tänka mig att till nästa gång blir det till att bli generösare med pulvret när man pudrar flarnen.
