LCHF citronfromage med lakritsflarn

Receptet är beräknat till 5 pers.

Citronfromage
4 blad gelatin
4 äggulor
3 msk sukrin
1 citron, skal och saft
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa samman gulor och sukrin till en pösig smet. Ta upp gelatinet och smält i vattenbad. Blanda sedan detta med citronskal och saft. Häll ner blandningen i äggsmeten. Vispa grädden och blanda sedan ner denna försiktigt i äggsmetetn. Häll upp i serveringsformar/ glas och dekorera med lakritsflarn och några hallon. Superenkelt – men väldigt gott. Syrligt från citronen och sött och salt från flarnet.

Lakritsflarn ca 12 st
3 äggvitor
50 g smör
2 msk sukrin
1 tsk kokosmjöl
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk lakritspulver
flingsalt
lakritspulver

Smält smör och blanda sedan med sukrin, äggvita, mjöl och lakritspulver. Blanda till en smet och ställ i kylen ett par timmar. Sätt ugnen på 175 grader och bred ut tunna flarn på bakplåspappersklädd plåt. Pudra över lakritspulver och strö över lite flingsalt. Grädda 6-8 minuter och  låt sedan torka i ugnen, med luckan på glänt i 40 minuter. Ta ut och låt svalna och förvara i burk med lock.

Lakritssmaken blev inte jättetydlig, så jag kan tänka mig att till nästa gång blir det till att bli generösare med pulvret när man pudrar flarnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *