Ännu ett inlägg om träning och kolhydrater

Min nya guru, Alexander Gefwert har skrivit ett läsvärt  inlägg om träning och kolhydrater.

När man börjar träna på LCHF är det mycket man lärt sig genom åren angående kost och träning  som blir…fel, kan man säga så? Jag har listat några av dom här under, så ni förstår vad jag menar.

  • Efter du tränat ska du äta snabba kolhydrater (Varför? Snabba kolhydrater är inte bra för dig, någonsin.)
  • Ät en timme innan styrketräning och två timmar innan konditionsträning (Detta för att det skulle finnas ”rätt” mängd glukogen i musklerna. Eller så kan man också äta när man är hungrig…)
  •  Tränar du måste du äta kolhydrater  (Don´t even go there 🙂 Alexander tar upp det i sitt inlägg och jag har pratat om det tidigare här
  • Morgonpromenader är jättebra ur fettförbränningssynpunkt (Hmmm, nä det tror jag inte, för i och med att jag äter LCHF är min kropp  alltid inställd på fettförbränning. Jag har inga lagrade kolhydrater jag måste bränna  innan  min kropp börjar använda sig av fett som bränsle i stället. Check outnull
  • Att träna länge och  lågintensivt är bäst för fettförbränningen (Samma svar som ovan. Däremot vill jag tillägga att styrketräning är toppen ur fettförbränningssynpunkt. Större/mer muskler bränner mer.)
  • Om du vill gå ner i vikt (cm)ska du inte äta fett   😯 jo det ska du. Men undvik kolhydrater)

Ni förstår vad jag menar va? Det blir lite upp och nervända världen. Saker som man alltid tagit för givet blir plötsligt ”fel”.

Nog babblat för idag. Mannen och soffan kallar mitt namn. Hasta manana!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 reaktioner till “Ännu ett inlägg om träning och kolhydrater

  1. Väldigt bra sammanfattning! Alexander är lite av en guru för mig också, mycket bra och tänkvärda inlägg 🙂

  2. varför äter inte alla LCHF om det nu så fungera. allt det du skriver är sant ????

    1. Bra fråga. I en perfekt värld skulle alla äta LCHF 🙂 . Antar att många fortfarande ställer sig frågande till denna livsstil. Men, helt klart är- att för varje dag som går blir vi fler och fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *