LCHF pasta

Vitkål i all ära, men ibland skulle det vara trevligt med ett annat pasta substitut. Am I right?

 

 

 

Hittade det här fantastiska  pasta receptet när jag satt och letade mat inspiration. Svårt att uppskatta hur många det räcker till, men jag skulle säga i alla fall 3 portioner. Det är ju fortfarande såsen som är huvudsaken 🙂 Till pastan behöver du:

4 ägg
120 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggen, i med osten. Vispa lite till. Blanda ner fiberhusken och vispa igen. Låt svälla 10 min. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett nytt papper ovanpå, och kavla ut degen så tunt som möjligt. Låt bakplåtspappren vara kvar medan degen gräddas, 10 minuter. Skär sedan ut spagetti strimlor. En pizza slicer funkade super. Sen är det bara till att servera med er favoritsås.

Degen smakar typs nästan ingenting, om det är någon som undrar. När jag tog ut plåten med den färdiga degen, kom jag att tänka på att den kanske även skulle  passa  till fajitas bröd!!!!! Det är liksom en väldigt tunn och  elastiskt deg.  Räkna med att jag kommer prova detta med!

En portion innehåller
117 kcal
14 g fett
9 g protein
1 g kolhydrater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “LCHF pasta

  1. Jag hittade detta receptet förra året och provade då att göra lasagne av det, supergott!

  2. Enelya: behövde du göra mer än ett recept när du gjorde till lasagne?
    Gjorde du pastan och använde direkt eller kan man spara den färdiga pastan i kylen tills man ska använda den?

    1. Hej Anette! Visst är det ett bra pastarecept!!! Kollade in lasagnen på bloggen (som för övrigt var mycket inspirerande,. Jag älskar god mat!)och den såg ju bara för smarrig ut!. Jag gjorde själv en lasagne igår som inte heller blev så dum. Tummen upp för pastareceptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *