Ekologisk kyckling!

Did I die and go to heaven? Just ekologisk kyckling är en  produkt jag letat mig gul och blå efter. Gissa var jag hittade den? På Green Matmarknad såklart 🙂 Älskar att gå där och botanisera. Man hittar alltid nya och spännande närproducerade, ekologiska produkter. *Gilla*

Ser ni att skinnet sitter kvar på filén? Det ger både god smak och ser trevligare ut. Det är STOR smakskillnad på en sådan här filé och ”vanlig” kyckling. Den är fastare i köttet och den har ett härligt tuggmotstånd. Jag är helt såld! 

Jag brukar ju förespråka ekologisk mat och efter att  nyligen ha läst ut ”Matens pris” av Malin Olofsson och Daniel Öhman,  har jag fått ännu mera kött på benen vad gäller vikten av att äta ekologiskt. En  ögonöppnare och väldigt granskande bok. Det enda negativa är att man knappt vill äta något längre 😉 .

Bye bye Kronfågel och Svensk fågel! Ni är välkomna tillbaka när ni har ett ekologiskt alternativ att erbjuda. Tills dess – our relationsihip is over!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “Ekologisk kyckling!

 1. Hej!
  Jag har precis hittat din blogg och nu är det en av mina favoriter! 🙂 Jag är också väldigt intresserad av att hitta mat med bra kvalité och håller på att läsa ”Matens pris” just nu. Alla borde läsa den! Det får bli kött och grönsaker från ekologiska gårdar i närheten i fortsättningen! Vi har snöat in på viltkött som måste vara det mest naturliga, fryst viltfärs, skav och stekar är goda och miljövänliga. Vi äter också LCHF/Paleo sedan ett par år tillbaka och är lika kära i kokosfett som du! 🙂
  Tack vare dig hittade jag Green matmarknad och jag ska dit om 2 veckor, supernyfiken!
  Tack för en inspirerande blogg!

  1. Hej Cecilia!
   Kul att du hittat hit och att du gillar bloggen 🙂 Usch ja, Matens pris….Som sagt, fantastisk bok- men man blir även rädd. Vart är vi på väg?!
   Åååå vad jag hoppas du kommer gilla Green 🙂 Hör gärna av dig efter besöket och berätta vad du tyckte! I morgon drar Bondens marknad igång här nere. Det innebär direktförsäljning av närproducerad (och till viss del ekologisk mat) på torget. Kommer nog införskaffas både ägg, kött, ost och grönsaker. *Gillar!*
   Var inne och kollade på er sida. Pepp jag blir! En så himla bra idé!
   Ha en fantastisk helg och hoppas att Green kammar hem högsta betyg 🙂

 2. Jag har inte testat den här än, men såg att den fanns i en butik vid mitt jobb. Dock till 235 kr kilot…!! Det är tydligen Sveriges enda kravmärkta kyckling 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *