Obehaglig känsla

Läskig sak hände när jag tränade igår. Tänkte köra lite benpress för omväxlings skull. Sagt och gjort, sätter mig ner och ska göra första pressen – och då bara smäller det till inne i skallen och en helt sjuuuuk huvudvärk kommer från ingenstans. Känns som att något brast! Uberäcklish. Tänker att ansträngningen i kombo med att jag antagligen höll andan när jag pressade utlöste det hela. Anyways, det går att träna vidare , bara jag andas ordentligt. Typs profylaxandning 🙂 Resten av dagen passerar förbi, har dock en svag huvudvärk resten av dagen och är lite öm ”där det brast”.

Självklart har jag googlat det här, och det verkar som att det kommer av ansträngning eller att man har knutor och spända muskler i nacken, så man rekommenderas att stretcha nacken (vilket jag aldrig gör). Jag var med om något liknande för ett par år sedan. Då kom den här sjuka huvudvärken varje gång jag gjorde chins. Testade vid ett par olika tillfällen, men det var som att trycka på en knapp. La chinsen på hyllan, stretchade nacken varje dag och en månad senare var det bra igen. Har ni varit med om något liknande?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “Obehaglig känsla

  1. Jag har varit med om det några gånger vid t ex marklyft, när man tar i så man tror man ska spricka så känns det som om något brister i huvudet och det gör så satans ont, som migrän huvudvärk ungefär. Det har gått över igen ganska snabbt eller om jag tar en värktablett släpper det. Det är riktigt obehagligt…jag stretchar ju ALDRIG och att stretcha nacken skulle jag aldrig ens tänkt på haha… Hoppas vi slipper detta igen dock!

  2. Stretching kan jag rekommendera att göra dagligen och fokusera på de muskler som är tajta. Om man inte stretchar finns risken att man vidareutvecklar redan befintliga muskelobalanser som ökar skaderisken. Sen när man håller andan när man tränar och tar i ordentligt byggs det upp ett stort tryck i huvudet vilket troligen är det du upplevde men vad om small till vet jag inte. Låter inte alls trevligt och hoppas att det inte är något som får några konsekvenser för dig.

    1. Sötaste <3, det är jag (tror jag iaf). Tränade idag och visst, när jag tog i kände jag av det igen. Blir lite lättare vikter nu och en massa stretching av nacken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *