The fast diet – nästa stora hälsotrend

Kommer ni ihåg Michael Mosley som medverkade i Vetenskapens värld, programmet som handlade om hälsofördelarna med korttidsfasta? Han har nu skrivit en bok i ämnet. Inte så mycket nytt om man jämför med programmet (har i och för sig bara skummat den)  men verkar små-intressant. 5:2 fastan har verkligen exploderat sedan dokumentären visades och den kommer garanterat att bli nästa stora hälsotrend.  Det vill säga om den nu inte redan är det. Sen om folk gör det för hälsofördelarna, eller om det är resultaten på vågen som är avgörande för 5:2 dietens framgång ska jag kanske inte spekulera i. Men det lutar väl åt det senare 😉

Självklart har även jag mina synpunkter på 5:2 fastan, men dom spar vi till en annan dag. Först får  jag ju ta och skriva färdigt inlägget om hur projekt periodisk fasta 16/8 gick – hur förändrades kroppen? Och hur förändrades knoppen? Mohoho. 

Ikväll blir det i alla fall inte! Har hållit  en kurs om naturlig mat och lågkolhydratkost  och är fortfarande lite uppe i det blå 😀 Later gater!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 reaktioner till “The fast diet – nästa stora hälsotrend

  1. Jag tror det är hälsosamt att variera matintaget under veckan både som ett sätt att få hälsofördelar och att hålla vikten. Men sen om det passar alla det vet jag inte, det kan nog vara väldigt individuellt och vara beroende av ens livsstil, jobb, träning etc. En av DNs reportrar ska testa 5:2 under 5 veckor, kan ju vara intressant att se hur det går för honom: http://www.dn.se/livsstil/halsa/olet-ar-min-stora-viktsynd

    På tal om nåt annat, kollade på första delen av Underkastelsen igår. Fy fan. Hur har det gått för dig att rensa ut bland kemikalier hemma? Jag har rensat en del hemma men känner att jag har såååå mycket kvar att göra. Maten hemma är nästan helt eko och närodlat, köper köttboxar från Gröna gårdar t ex. Hudvårdsprodukter har jag sen länge kört mer eko-varianter av men smink? Har du nåt bra tips där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *