Kost vid cancer

Sitter och läser ett inlägg på Ann Fernholm blogg om cancer och socker. Jag har berört ämnet tidigare, men det tål att upprepas. Hur hör socker och cancer ihop? Socker är cancercellens främsta energikälla, dvs den livnär sig på socker.  Och när vi pratar socker är det inte bara socker, utan även stärkelse och andra sockerarter – alltså kolhydrater in general. Genom att minska, eller ännu hellre utesluta många av kolhydratkällorna ur kosten, kan man minska tillförseln av energi till de sjuka cellerna.

Vad som upprör mig är ett mail som Ann fått från en läsare. Läs.
”Maken som låg på Radiumhemmet nu några dagar fick kämpa hårt för att få vettig kost. 
Det är bröd, pasta, potatis, ris… och i fikarummet står ständigt framme bullar, wienerbröd, kakor. 
Till slut fick han hjälp av en vettig dietist (efter att ha visar boken Anti-Cancer med förord av en av KI:s egna forskare!). 
Så då fick han (under muttranden) egen bättre kost”.

Är inte det här fruktansvärt? Först försöker man få bukt med cancern med hjälp av strålning eller cellgifter- för att i nästa stund servera  mat som gynnar cancertillväxten?!
Jag fattar inte att det kan få gå till såhär. Hur resonerar man?

Kan förresten rekommendera boken som nämns ovan (Anti-cancer).

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “Kost vid cancer

 1. Förresten, har glömt att fråga! Hur var Anna Hallen-utbildningen tycker du? Värt pengarna? 🙂
  Och just det, rasullera-tvätten. Mitt hår blev superrent verkligen, höll sig ofett i flera dagar, enda nackdelen var att det blev helt sjukt statiskt! Funderar på vad jag ska efterbehandla med nu nästa gång jag tvättar för att undvika det. Den gången körde jag bara lera och sköljde ur. Fått tips om balsam eller eventuellt ta Klick (eller glid eller vad det nu heter) i håret efteråt.

  1. Absolut värt varenda krona. Men det beror också lite på vad man gör av det sedan, tycker jag. Men det var sjukt mycket att läsa och ta in – och då tyckte jag att jag hade koll från början. Right….ha ha ha. Men du spännande med den här leran. Luktar den något?

 2. Jag vill bara fördjupa mig i ämnet, visst kan man ju göra det på egen hand men det är såklart svårare. 🙂
  Rasulleran luktar lera. Höhö. Men tyckte inte det stannade kvar nån särskild lerlukt i håret faktiskt!

  1. Jag tycker absolut att det var värt pengarna, men vet inte om jag skulle varit beredd att betala så mycket om jag inte skulle ”göra något med det”. Men det är bara min personliga åsikt och någon annan hade säkert sagt en helt annan sak 🙂 Förbered dig på sjuuuukt mycket självstudier. Säg hejdå till allt annat (ungefär) under den tiden kursen varar. Jag var inte beredd på hur omfattande och svårt det skulle vara – och som sagt, jag tyckt att jag hade koll innan kursen, men med facit i hand kan jag säga att jag visste inte ett skit 🙂
   Min syrra har också köpt rasullera, så jag ska sno till mig ett prov tänkte jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *