LCHF/ Paleo musli

Frön och nötter blir så mycket godare när de blir rostade. Därav uppkomsten till denna musli. Gillar du inte kanel så hoppa den. Det kommer bli gott i alla fall

1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
1 dl skalade pistagenötter
1 krm vanilla bourbon
1 msk kanel
30 g kokosfett
1 dl kokoschips

Sätt ugnen på 150 grader. Häll alla fröer i en ugnsfast form. Hacka mandel, hasselnötter och pistagenötter grovt. Ös sedan ner dessa i fröblandningen. Krydda med kanel och vanilj. Smält kokosfettet och häll över muslin. Blanda allt väl. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då. Höj därefter värmen till 200 och sätt på grillfunktionen och låt stå inne ett par minuter. Kolla så det inte bränns vid! När blandningen svalnat tillsätt kokoschipsen (stora kokosflakes- finns på bla Ica-Maxi). Rör runt och häll  upp muslin på glasburk.
Gott ovanpå keso och yoghurt men kanske allra bäst tillnull <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 reaktioner till “LCHF/ Paleo musli

  1. MMMMmmmm Jag har nu provat att göra denna:) Mycket god med lite yoghurt(rysk) o bär!

  2. Hej! Hur funkar den har om man kor strikt LCHF? Vissa fron innehaller ganska mycket kolhydrater per 100 gram, Linfron tex, 28 g/100 gram. 🙂

    1. Det beror på hur mycket man äter 🙂 Det är ju inte så att man sätter i sig 100 linfrön direkt, eller 100 g musli på en och samma gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *