Funderingar kring tjejer och PF

Jag har sett att det är sjukt många tjejer som har börjat med PF  och jag tänkte bara dela med mig av mina tankar runt detta. De flesta kör på Leangains metoden, dvs 16/8 upplägget och bryter fastan vid lunch – check, so far so good. Girlsen äter enligt detta upplägg  5-7  dagar i veckan.  Nu vet jag inte säkert, men jag antar att de inte kompenserar för de förlorade kalorierna under de resterande måltiderna (vilket är meningen med metoden) Vi får då ett kaloriunderskott på (nu uppskattar jag )  500 kcal /dag, vilket blir 3500 kcal på en vecka. Vad händer? Vi går ner i vikt – check – men om man alltid äter enligt detta upplägg, borde inte  kroppen då anpassa sig till den minskade kalorimängden?

I mitt huvud låter det som att man använder sig av PF som en bantningskur, vilket borde innebära att när man går över till att äta ”normalt” igen kommer de förlorade  kilona tillbaka som ett brev på posten. Eller?

Tanken med Leangains är helt riktigt att fasta/äta enligt 16/8 upplägget. Men vi får ju inte glömma bort att även tung styrketräning och att inte minska på kalorierna är en del av planen. De dagar man tränar ska man öka sitt kalori intag med 20% och de dagar man inte tränar minskar man det med 20%. Man får helt enkelt inget underskott (från mat).

Om man nu väldigt gärna vill dieta med PF 16/8 borde det väl vara bättre att göra det mer sporadiskt, så att kroppen inte vänjer sig vid det minskade kalori intaget? Eller?  What u think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 reaktioner till “Funderingar kring tjejer och PF

  1. Vad håller du inte med om? Att PF inte funkar som diet? Att äta ”rätt” håller jag med dig om. Men vad som menas med ”rätt” kan svänga ganska kraftigt.

 1. Låter ju rimligt. Det är nog lätt att lura sig själv och istället göra sig själv en otjänst genom att äta för lite, framför allt fett.
  Har testat PF, men brukar dricka ett kinesiskt te som heter Fo ti tieng (mycket mineraler som zink och järn) med kokosfett i.

 2. Intressant! Jag går efter hungerkänsla, är jag hungrig på morgonen äter jag. Men jag har inte varit hungrig sedan jag började med PF och då känns det krystat att äta. Det här har fungerat jättebra och min sambo har ätit såhär i flera års tid. Han äter aldrig frukost och han är fit nog att springa varvet på 1:34 igår! 🙂

  1. Hello Dessi!
   Jag håller helt med dig, varför äta om man inte är hungrig? Det är bara fel. Jag tror absolut att PF är bra, men vad jag menade var att så många tjejer verkar använda sig av det som en quick fix för att gå ner ett par kilo snabbt i vikt. När man sen börjar införa frukosten i sin diet igen bör det resultera i att man hämtar tillbaka de förlorade kilona.
   Tanken med 16/8 är ju att inte minska kaloriintaget, men det är precis det som dom flesta gör.
   Såg ditt inlägg om GBG- varvet. Grym tid på mannen :D!

 3. Testade PF i två veckor och det funkade ju.. typ.. men jag saknade frukosten mest som en mysig morgonrutin med min sambo.. Men du säger precis vad jag också misstänkte! Att man ”vänjer” kroppen med en ny diet och att kroppen därefter anpassar sig! Så jag tar hellre lite längre tid på att bli av med mina kilon.. så frå jag behålla min söndagsfrukost 🙂

  1. Hej Emma!
   Jag gillar tanken med PF och kör själv efter ”ät när du är hungrig” metoden. När jag tränar på morgonen, och även på helgerna blir det ofta att jag PF:ar. Fyller dock på med rejält med energi efter passen, så jag hamnar ju inte i ett kaloriunderskott från maten. Men jag håller med dig – söndagsfrukost är guld! 😀

 4. För mig funkar det bra att skippa frukosten för jag äter gärna stora portioner när jag väl äter. Det enda som blir lite rörigt är när jag tränar sent på kvällen. Men vissa dagar blir fastan kortare och andra längre, tror inte man ska hetsa upp sig över det om man vill ha ett sätt att äta som kan funka under lång tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *