Jag är mållös! Gapar fortfarande

En av mina systrar gav mig tipset om att kolla upp ett klipp från Vetenskapen värld hon hittat på youtube. Det handlade om diabetes, den normala kosten dom rekommenderas äta och LCHF. Många solskenshistorier från diabetikerna som börjat äta enligt LCHF, så som minskad vikt och minskad medicinering. Alles gutt, men det är inte det som fångar mitt intresse. Fem minuter in i programmet är reportern och vice ordförande i dietisternas riksförbund på ett fik. Reportern undrar vad dietisten skulle rekommendera en typ2 diabetiker att mumsa på till kaffet. Hon svarar:

”Lite socker gör ingenting. Bara man håller nere på kalorierna. Jag skulle nog välja den här kladdmuffinsen, för att den är ganska liten rent volymmässigt”

OMG WTF!!! Jag får backa bandet och lyssna på det flera gånger om, för jag kan inte tro att det är sant. Vice ordförande i dietisternas riksförbund rekommenderar socker -åt en sockersjuk människa. Hallå! En diabetiker tål inte socker. Kan det verkligen få gå till såhär?

Orkar du inte se hela, så pratar vi 5.40 in i avsnittet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 reaktioner till “Jag är mållös! Gapar fortfarande

 1. Såg det klippet häromdagen. Helt mållös… Inte konstigt att vi blir sjukare och sjukare…

  1. Claude Marcus ha ha ha. Ja, vad säger man. Det är klart att han säger att man blir dum av LCHF, eftersom han sitter med i McDonalds vetenskapliga råd och anlitas som expert av Itrim (bantarbolag). Men jodå så att eh…

 2. Hmmm… Ska kolla det klippet: för några år sen skulle jag bli själaglad att en DIETIST kom med de orden; det skulle liksom bli tillåtet för mig som diabetiker att äta socker.
  Idag vet jag bättre! Jag är hellre sockerfri och mår bra än sockerfull och mår pyton flera dagar efter 😛

  Tack för tipset 🙂

  1. Hallå Cissi!
   Jag hör vad du säger 🙂 Klart man skulle bli glad över att få OK från en dietist att äta socker (när man är sockersjuk…) Tur att man vet bättre, eller hur! Ha det bäst tjejen!

 3. Tål och tål…. bara vi tar insulin så dör vi ju inte av lite socker. Det är bara det att vi behöver lite hjälp med att ta upp sockret så att cellen kan göra energi av det. Nu pratar jag i och för sig om typ 1 diabetes. Men man vill givetvis inte höja blodsockret så pass mycket att det påverkar sockernivån, så mängden har betydelse. Nu säger jag detta eftersom du säger ”tål”, och det är lite fel ord. =) Men det var ändå en skit-kommentar eftersom att diabetes egentligen inte involverar kalorier (möjligtvis vikten för typ 2 diabetes).. utan socker och idiotiskt att man säger att socker är OK. Ja ja… min åsikt! =) Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *