Händelserik månad

Mycket roliga saker på gång nu i oktober. Först ut är föreläsningen med kostdoktorn och Jonas Bergqvist. Jiiiha, ska bli intressant att se två aces in action. Sedan kommer det ske ett välbehövligt miljöombyte vad gäller mitt jobb. Nya lokaler, nya arbetskamrater, nya förutsättningar – we like. Fast bäst av allt är såklart den hägrande kostrådgivarutbildningen. Har väntat i snart ett halvår på denna- och finally händer det liksom. Ska bli galet kul att träffa likasinnade och få go all in i LCHF:andet och allt som hör därtill :D. Lääängtar!

Annars då? Hösten är verkligen här. När klockan ringde 5.30 i morse och jag hörde hur det regnade och stormade där ute var jag allt annat än sugen på att lämna varma mysiga sängen för att bege mig till gymmet….Men jag gjorde det! Insåg att det var bara till att gilla läget, ta sig samman och ge sig ut i höstrusket. Den långa vandringen dit (fem minuter) var allt annat än en humörhöjare, men vet ni…

…som vanligt, när man väl är där och börjar värma upp och förbereda sig för dagens pass – känner man hur allting bara vänder 😀 . Humöret vänder, tillåter sig själv ett leende på läpparna  – nickar till andra  morgonpigga träningsfreaks och pumpar igång musiken. It´s like magic – alla bekymmer är som bortblåsta. Untuouchable. Vad gjorde jag innan träningen kom in i mitt liv?

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 reaktioner till “Händelserik månad

 1. Hej! Gillar din blogg starkt, den är både inspirerande och peppande!
  Tänkte bara fråga om du vet något om GI-mellanmål från Helhetshälsa ?(www.vitapost.se/sv/artiklar/viktminskning/maltidsersattare/gi-mellanmal-helhetshalsa-210-g.html)
  Jag har diabetes typ 2 och går bara på kostbehandling. Nu skulle jag dock vilja ersätta några mål. Men eftersom dem flesta måltidsersättarna innehåller så ofantligt mycket socker hitta jag inget annat än denna som jag tyckte verkade okej. Du verkar ha ett mer vant öga vad gällande ämnen som de stoppar i produkterna. Skulle vara jätte tacksam om du delade med dig av din kunskap eller om du har några andra bra tips på måltidsersättning som är smidiga att ta med och nyttiga.

  Ha det gott! // Missy

  1. Hej Missy! Kul att du hittat hit! En undran bara – varför väljer du måltidsersättning framför riktig mat? Är det tid, fantasi, dåliga förvaringsmöjligheter som gör det? Om jag själv skulle äta ett mellanmål hade jag valt ett par kokta ägg och lite blandade nötter. Alternativt LCHF fröknäcke med smör på eller kanske en tunt gräddad omelett med någon god fyllning (som man sveper ihop till en wrap). Känner inte till måltidsersättningen du länkade till, men den verkar vara baserad på ”rena” råvaror vilket är ett plus. Fast man får inte fram exakt vad den är gjord av, innehåller mest kolhydrater (och sedan rekommenderar dom att man blandar med juice, vilket ger ytterligare kolhydrater)inget protein och lite fett. För att bli mätt tycker jag själv att man står sig bättre på fett och protein. Hoppas mitt svar var till någon hjälp.
   Ha det bäst!

 2. Hej!
  Tack så jätte mycket för ditt svar och jätte bra tips 🙂
  Anledningen till att jag vill ta måltidsersättning ett mål om dagen några dagar i veckan beror på att jag pedlar långa sträckor och befinner mig ofta på ett tåg då det är dags för måltider. Jag har med mig mellanmål och lunch alltid men ibland hade det varit smidigt att bara kunna dricka en måltidsersättning vid sådana tillfällen.

  Jag hittade lite mer information om pulvret inte för att det säger mig så mycket men innehållet är:
  Ingredienser:
  Sojaprotein, sojamjöl, helnyponpulver, greenspulver (korngräs, alfalfa, vetegräs, chlorella,
  havregräs, spirulina, nässla, dulse (röd havsalg), råggräs, kamutgräskoncentrat), kalciumkarbonat, psylliumfröskal, sojalecitin, magnesiumkarbonat, äppelpektinfiber, Dunaliella salina-extrakt (karotenrik alg), fruktooligosackarider, sojagroddar, risfiber, örtextrakt (lakritsrot, fläderbär, vindruvkärnextrakt, pepparmynta, grönt te, aloe vera, ingefära, blåbär), guarfibrer, bipollen, d-alfatokoferylsuccinat från soja (E-vit), järnglukonat, acerolabär, Ascofyllum nodosum (Norsk kelp), akaciagummi, maltodextrin från majs, Omnimin (ett 70-tal naturliga spårämnen), rödbetsjuicepulver, broccoli, zinkcitrat, mjölksyrakultur (Lactobacillus acidophilus, L. rhamnosus, L. plantarum, Bifidobacterium bifidum, B. longum, S.Thermophilus), selenmetionin, linfrölignaner, ergocalciferol (D2-vit), solrosolja, cyanokobalamin (B12-vitamin), sötningsmedel (steviolglykosider från Stevia rebaudiana).

  Det står också att man kan blanda med vatten vilket jag i sådana fall kommer göra.
  NÄRINGSVÄRDET står det är:
  per 100 g 20 g (1 portion) 20 g med 2 dl apelsinjuice
  Energi 350 kcal/1472 kJ 70 kcal/294 kJ 160 kcal/680 kJ
  Protein 46 g 9 g 10 g
  Kolhydrater 14 g 2,8 g 24 g
  Fett 9,5 g 2 g 2 g
  Fiber 12,5 g 2,5 g 3,5 g
  Natrium 1,23 g 0,25 g 0,25 g

  Så verkar ju vara mer protein än kolhydrater man får i sig i allafall… hm åå blir så osäker. Men jag kanske ska testa så får vi se. Verkar vara bättre än alla andra måltidsersättningar jag kollat på i alla fall.

  Mvh Missy 🙂

  1. Hello Missy!
   Sojaprotein 🙁 MEN, i och med att det kommer från Helhetshälsa borde det vara både GMO-fritt och ekologiskt. Usch jag vet inte MIssy, men det är bara för att jag själv inte gillar måltidsersättningar (och sojaprodukter). Men jag känner såhär: Du har ändå lagt ner en massa tid på att hitta ett vettigt pulver, och det här är det bästa du hittat. Varför inte prova och se vad du tycker?
   Hoppas du reder ut det 🙂
   Good luck!

   1. Hej! 🙂

    Det står på Miljöfakta om produkten att: Av miljöskäl medföljer ingen doseringsskopa, använd ett vanligt decilitermått.
    Proteinet kommer från sojabönor som inte har genmodifierats och som odlas i länder utan
    regnskog (USA). Ingen skövling av regnskog alltså.

    Så jag tror jag testar och så ser jag! 🙂
    Tack så jätte mycket för att du tog dig tid! 🙂
    Ha det bäst!

    // Missy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *