Har hittat fantastiska kex! Funkar till ostbricka, som tillbehör till en soppa, eller på en buffe´. Salta, krispiga och med en svag smak av vitlök och örter….Yet another love story. Komplettera gärna med null. Kavlar du ut dom tunt, får du ytterligare en variant av kex 🙂
4.5 dl mandelmjöl
2.5 dl riven parmesanost
1 tsk bakpulver
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk oregano (eller annan örtkrydda du gillar)
1 tsk salt (jag gillar mineralsalt)
2 msk olivolja
4 msk vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i olja och vatten. Blanda till en jämn smet. Tryck ut på bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut den så tunt du kan. Ta därefter ut rutor med en pizza slicer. Grädda mitt i ugnen 15 min. Dela på rutorna när degen svalnat.
Hittade det här receptet på Mark Sisson blogg – Marks Daily Apple. Big thanks :)!

åh men tack!
detta ska jag prova!!!
Gör så. Man kan bara inte bli besviken. Provade förresten din smörgåstårtsbotten…:) Så himla bra! Kommer oxå att lägga upp receptet. Vi kan ju inte ensamma sitta inne på detta recept!
hihi nej det är ju synd på något så gottigt 😉
Tack för ett jättebra recept! Började undra om jag någonsin skulle hitta ett utan linfrön i, tycker inte de smakar så gott…
Kul att du gillade dem Sandra! Jag är själv väldigt svag för dom, och det är svårt att bara äta ett 😉
Går det att utesluta bakpulver??
Det tror jag absolut. Det enda som kan hända är att de inte växer så mycket, men det gör ju inget. De är fantastiskt goda iaf 🙂
Dessa måste jag absolut testa =) Hur länge håller dem och hur skall man förvara dem på bästa sätt?
Hallå Emma!
De håller ganska länge om du förvarar dom i en plåtburk. Fast dom är så jäkla goda, så de brukar inte vara så länge 😉 Hoppas du gillar dom
Såååååå goda. Bästa ostkexen någogonsin. Tack!
Visst är dom goda! Men det är Mark Sisson som ska ha äran 😉
Vad funkar istället för mandelmjöl. (Nötallergiker)