Quitting coffee cold turkey

Bulletproof coffee

Stress less, något jag verkligen prioriterar just nu. Därav tystnaden här inne. Mer avkopplad, inte så mycket  uppkopplad 🙂 Har även lagt kaffet på hyllan för ett tag. Min sömn är fortfarande störd och fungerar inte den så fungerar ingenting. Tänkte se om det gör någon skillnad om jag tar bort kaffet – det heliga morgonkaffet!!!  Jag är egentligen ingen kaffedrickare av rang, men just morgonkaffet sitter djupt rotat i mig. Jag dricker alltid en rejäl balja på morgonen (dricker ur en stor ölmugg) som jag kryddar med kanel och kardemumma. Sen har jag smör och MCT olja i och vispar sedan kaffet så jag får ett tjockt lager skum. Mmmmmmums!!! Tar med mig kaffet och dricker det medan jag sminkar mig och  lyssnar på Morgonpasset i P3. My sacred morning ritual…Kan man leva utan morgonkaffe?

Well, idag har jag varit utan kaffe i fyra dagar -helt utan några abstinensbesvär! Är jag inte beroende av koffein? Är jag mer beroende av själva ritualen/vanan kaffe-smink-morgonpasset? Från dag 1 bytte jag i vart fall ut kaffet mot en stor kopp benbuljong 😀 Trodde inte det skulle fungera, trodde inte det skulle kunna ersätta mitt kära kaffe -men ärligt talat så funkar det klockrent (vilket påminner mig om att jag glömt beställa mer märgben 🙁 ) !

Benbuljong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 reaktioner till “Quitting coffee cold turkey

  1. Hej. Har haft samma problem som du men jag löste det med Progesteronkräm. Hormoner hormoner hormoner. Och nä jag tog inga prover utan köpte krämen och kände skillnad redan efter två veckor. Min muffinmidja försvann och jag sover numera om nätterna. Bara ett stalltips. Lycka till.

    1. Ja många verkar använda progesteronkräm, vilket säkert är behövligt – även vid långvarig stress. Jag fortsätter biohacka ett tag till, utsluter, lägger till, ändrar vanor och ovanor. Låter krämen vänta ett tag till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *