Strong Curves – rumpträning helt enkelt!

Strong Curves

En vecka med Strong Curves och jag har redan insett ett par saker vad gäller rumpträning.

  • Squats och deadlifts är inte de övningar som ger mest kontakt med rumpan
  • Att endast köra lågrep och tungt kommer inte bygga och forma baken
  • Kontakten med rätt muskel är skitviktig – så att en annan inte går in och tar över
  • Att inte underskatta  högrep övningar. Även de har sin funktion 
  • Rumpan tål att tränas ordentligt. Flera gånger i veckan, förutsatt att man inte kör slut på den totalt under varje pass

 

Och här har jag gått och gjort precis tvärtom i flera år! Det har varit squats och deadlifts för hela slanten. Få reps och tungt. Minimal kontakt med rumpan (har inte tänkt så mycket på den tidigare) och max två benpass i veckan mot nuvarande fyra…

Det är stor skillnad på att träna för utseende vs. styrka. Det blir inte lika ”jobbiga” pass har  jag märkt. Mycket tack vare att man inte bara kör tunga övningar längre, vilket är ganska skönt. Stundtals känner jag mig dock som en discogymmare och jag hoppas att känslan är övergående 😀

Upplägget är ganska simpelt. Man tränar tre eller fyra dagar per vecka och under varje pass kör man fyra benövningar, där endast en av dessa är lår dominant (squats, utfall och  step-ups) och resten fokuserar på rumpa, baksida lår och höft. Mellan benövningarna kör man överkropp (supersets) vilket jag gillar då man sparar en massa tid! Jag har valt att endast köra två överkropps övningar per träningstillfälle. Dels för att spara tid, men även för att jag är tillfreds med hur den delen av kroppen ser ut.

Under två av veckans pass avslutar jag med några korta intervaller. Det kan vara roddsprints, KB swings, sledpushes, mountain climbers eller hopprep. Dagsformen får avgöra 🙂

Ni som är nyfikna på boken hittar en (mindre) gratisversion här. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *