600 reps ben – check!

Det är lite sykligt när man vet att man har 600 repetitioner framför sig…

300 benpressar

150 hamstring curls

150 glute extensions…

Fast nånstans bestämmer man sig och så bara gör man det! Gillar verkligen pyramidupplägget, att det stegras och blir tyngre och tyngre med färre reps, för att sedan bli lättare igen med ökande reps. Ben är ju dessutom det jag gillar att träna mest då det verkligen känns att man tränat hårt. Idag vågade jag även lasta på lite mer vikter vilket gjorde att jag fick lyfta ut benen ur benpressen hahaha. Jag saknar dock att inte träna med skivstång och vikter, men det känns inte riktigt safe eller att man skulle kunna ta i och göra 300 squats utan att skada sig. Jag får hålla mig till maskinerna tills DTP perioden är över, vilket är om tre veckor.

Vad jag inte gillar med DTP är att man tränar 6 (egentligen sju) dagar i veckan. Har inte några problem med att utföra det, men det tar ganska mycket tid. Det är skönt att det är tidsbegränsat projekt, för att hålla på såhär vecka ut och vecka in for the rest of my life är jag inte intresserad av.

Anyways, efter dagens benmos var det skönt att avsluta med en kvart på foamrollern. Har börjat använda den mer och mer, samt att jag tagit upp stretch och rörlighet efter varje pass. Om det är lönt eller inte, om detta tvistar di lärde – själv tycker jag att det blir ett skönt avslut.

Idag blev det även ett besök i bastun och sedan en iskall dusch på det! Varför har jag inte gjort det här tidigare? Inte alltid man hinner, men en gång i vecka ska jag nog kunna peta in i schemat. Enough babblat för idag, hörs imon va?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “600 reps ben – check!

  1. nothing to it ..du er bare for tough – har netop startet GVT i dag for 2. gang og 100 reps var rigeligt – dog med frie vægte. Kan godt forstå at du player safe og holder dig til maskinerne – 300 reps kan godt nok gøre meget skade hvis man overbelaster bare en smule. Respekt herfra 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *