LCHF ostbollar med valnötter och flingsalt

Hittade receptet i senaste Allt om Mat. Laborerade lite och LCHF anpassade det.


Till 25  ostbollar behöver du: 
100 g chèvre
2 dl mandelmjöl
50 g smör
1 äggula
valnötter och flingsalt till garnering

Blanda mandelmjöl och smör och tillsätt sedan gulan. Låt allt blanda sig väl. Tillsätt sedan getosten – mosa in den med en gaffel. Lägg sedan degen i kyl en timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med handflatan. Tryck fast an halv valnöt  och lite flingsalt.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Bollarna kan ätas både kalla och ljumna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “LCHF ostbollar med valnötter och flingsalt

  1. mmm, jösses va mumsigt det ser ut !
    en fråga dock, ska smöret vara smält eller fast ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *