Supergott tillbehör som är gjutet till den grillade korven, fisken, kycklingen eller färsen. Ni hör, funkar till det mesta. Receptet är beräknat till ca 6 portioner.
1 stort blomkålshuvud
skal och saft från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
smör
salt och pepper
1,5 dl parmesan
100 g ruccola
Riv blomkålen och löken på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i mixer om du har en sådan.
Smält smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och låt fräsa några sekunder. Häll ner blomkålen och löken i järnet. Låt steka så blomkålen blir mjuk. Salta och peppra.
Tillsätt citronskal, saft och finriven parmesan. Blanda väl. Ta ifrån värmen och låt svalna något. Vänd ner ruccolan precis innan servering.
Gott att servera med en sås (crème fraiche eller majjo) smaksatt med citron och parmesan.

Ser gott ut. Det ska jag prova. Tänk så många sätt det finns att tillaga blomkål.
Älskar blomkål i alla dess former 🙂
Oj vad gott det lät!
Try it 😀
Ser guuuudomligt gott ut! MUMS!
<3
Det ÄR gott 😀