Kokos pannacotta med kanelkräm

Mindre mejerier betyder mer kokosmjölk. Efter att ha gjort en currysås med kokosmjölk som bas, hade jag mer än halva paketet över och då kom jag ihåg att jag länge velat testa en variant på pannacotta med denna mjölk istället för vanlig grädde. Sagt och gjort. Till tre portioner använde jag:

3 dl extra krämig kokosmjölk
40 g creamed coconut
2 gelatinblad
blandade bär (jag hade blåbär, svarta vinbär och granatäpple)
kanel

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm under tiden på kokosmjölken och kokosmassan så att de blandar sig. Tag från värmen och låt svalna något. Rör därefter ner gelatinbladen. Häll upp i glas och ställ in i kylen för att stelna.

Har inga mått på hur mycket bär jag tog, men låt säga typs 100 g totalt. Lägg dessa i en kastrull och låt koka ihop till sylt. Pudra över kanel och blanda väl. Jag pressade sedan bären i sil, så man skulle slippa kärnorna från granatäpplet. Ställ sedan krämen för att svalna.

När pannacottan satt sig och krämen är kyld är det bara till att fördela denna ovanpå.

Gillar man kokos så gillar man garanterat denna varianten. Fast jag tycker nog att gräddvarianten är godare 😉 Anyways, tack vara kanelkrämen blev det lite småfestligt. Nästa gång ska jag nog blanda ner lite bär i gräddsmeten med. Känns som att det blir ännu lite festligare då.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *