LCHF osötad jordgubbs cheescake

Well, jag är inte helt nöjd med bottnen- men lägger upp receptet ändå. Jag laborerar vidare och uppdaterar receptet när det  är ultimat 🙂

Receptet är beräknat till 8-10 portioner.
2,5 dl mandelmjöl
1 dl rostade sesamfrön (rostas i torr panna)
2 msk kakao
1 msk fiberhusk
75 g smör

Kör sesamfröna till mjöl i mixer. Blanda sedan alla torra ingredienser och ha därefter i smöret. Tryck ut i en pajform (24 cm i diameter) med löstagbar botten.  Grädda 10 minuter i 200 graders ugn.

3 dl grädde
1 tsk vanilla bourbon
4 gelatinblad
200 g färskost
300 g jordgubbar
50 g hallon
jordgubbar till garnering

Värm grädden i en kastrull. Lägg gelatinbladen i blöt och följ beskrivningen på paketet. Lägg därefter ner att smälta i grädden. Tag kastrullen från värmen och låt grädden svalna något. Mixa bären till slät puré i mixer. Blanda ner bären och osten i grädden. Häll sedan blandningen i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kylen för att stelna. Garnera och servera med jordgubbar.

Jag tycker att det räcker alldeles utmärkt med sötman från bären – men om man är ”sockerbrukare” kommer det garanterat inte att göra det. Genom att servera färska bär som tillbehör får man upp sötman ytterligare. Vill man ha en ännu sötare smak kan man tillsätta 1/2 dl sukrin i grädden och låta den koka upp (rör runt till sukrinet löst sig).

Botten är som sagt inte helt hundra. Bättringsförslag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “LCHF osötad jordgubbs cheescake

  1. Har du provat att använda Fibrex? Jag brukar använda det i pajbottnar ibland, Här hos oss finns det bara som flingor men jag brukar köra dom i mixern så blir det bra! Annars ska det finnas som Fibrex strö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *