Funkar som ensamrätt med en sallad, men det är även trevligt att servera den som ett tillbehör till en köttbit.
Passa på och njut av kantarellerna så länge det går. Snart är säsongen över 🙁 .
Inspiration hämtad från ett recept av Per Moberg.
Till en stor form behövs:
null
500 g kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1.5 dl créme fraiche
125 g västerbottenost
1 dl hackad gräslök
1 rökt chorizo korv
Fixa först pajdegen och förgrädda denna. Rensa (putsa kanske man säger?) kantarellerna och dela dessa i mindre bitar. Hacka löken och den rökta chorizon. Stek alltihopa i smör, salta och peppra och låt det få fin färg. Häll ner svampblandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, finriven ost och hackad gräslök. Häll detta över pajskalet. Grädda i 200 graders ugn, 15-20 min.
Låt pajen sätta sig och svalna lite innan servering. Både ser trevligare ut och smakar mer.

Nomnomnom! 🙂 Det här ser jättesmarrigt ut!
Ha en härlig fredag!
/ Sonja
Galet gott 🙂
Kram på dig!