Plack runt hjärnan

Alltså har ni hört vad äckligt – plack runt hjärnan! Låter allt annat än sunt och bra, right? Sitter och lyssnar på ett klipp av Charles Poliquin som handlar om gluten och glutenintolerans.  På frågan om hur dåligt gluten egentligen är svarar han såhär:

”Om man är känslig mot gluten, kan det bilda plack runt hjärnan – på samma sätt som plack bildas på dina tänder. Detta bidrar till att hjärnan åldras i förtid. Autism, alzheimers, dåligt minne  är paraleller man kan dra till detta. Gluten skapar inflammationer i hjärnan, om det är så att du är känslig mot det och bör därför uteslutas ur din kost.”

Fy fan jag dör!  Jag vill gärna ha en intakt hjärna tack! No gluten for me please 🙂 . Nu vet jag inte vad han har för källor till detta påstående, och jag köper inte allt han säger med hull och hår….Men – han är ju en klok gubbe som vet hur och vad man ska äta för att hjärna och kropp ska fungera ultimat.

Sen kommer frågan hur påverkar gluten din kroppsammansättning…

”Det är mycket lättare att tappa kroppsfett om du skippar gluten. Det spelar ingen roll om du är känslig mot gluten eller inte – detta gäller alla. ”

Ni kanske undrar vem han är, denna Charles Poliquin. Well, han har tränat olympiska medaljörer i 17 olika idrotter och är därmed en av världens mest framgångsrika styrkecoacher. Jag ”snubblade” över honom tack vare min PT. Började läsa hans blogg, artiklar av honom och kände helt enkelt att hans värderingar och kunskap kring kost och träning tilltalade mig. Så jag fastnade… 🙂 Han kör på en paleolitisk kosthållning och är stenhård på att man måste ”förtjäna” sina kolhydrater –  no carbs until you are lean! Jag gillar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Plack runt hjärnan

  1. Haha, vad lustigt att du kommer in lite på gluten idag. Jag har börjat spåna på ännu ett inlägg och tänka få ner alla mina tankar i ett inlägg som kommer antingen senare idag eller imorn. 😉
    Interesting shit hur som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *