LCHF zucchiniplättar med parmesanost

Hej hej!  Har slavat i köket ett antal timmar nu, lagat hundra olika lunchlådor typs 🙂  Testade att göra zucchiniplättar.  God smak, men tyvärr  blir de inte så frasiga.  Kan tänka mig att de är som bäst nylagade – men funkar att värma på. Ikväll blev det rökt lax till, imon blir det kyckling. Lite hemmalagad chillimajjo till detta – check!

Till 2 portioner (10 plättar) behövs:
1 stor zucchini
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 röd chili
1 dl riven parmesan
salt och peppar

Riv zucchinin på grövsta sidan av järnet. Lägg i durkslag, salta och låt stå ett tag. Finhacka under tiden chilin och riv parmesanosten. Skölj zucchinin och pressa ur så mycket vätska du bara kan. Lägg den därefter i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Stek på ganska hög värme i plättjärn på båda sidor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *