Samma, samma – heeeela tiden

Nu ska jag skärpa mig! Med vadå tänker ni…Jo, satt som bäst och skulle skriva ner en handlelista (säger man så eller är det ett skånskt hittepå ord?)

Handlelista = Inköpslista

För att göra en inköpslista behöver man såklart göra upp en plan för vad man ska äta under veckan (DUH)…Okej, börjar tänka på frukost. Ägg- check, avocado-check, makrill-check och keso och bär till Fantastic. Hmmm, vad ska man göra för lunchlådor då? Man kan ju göra lasagne…Och den goda feta/spenatpajen….Och just det, man kan ju även göra den där thaigrytan med lax och räkor…Och…

Vad håller jag på med? Har jag ingen fantasi eller? Varför äter och gör man typs S-A-M-M-A mat heeeeeela tiden? Är jag rädd för att prova nya saker? Nääää. Jag gillar att prova nya saker, hitta nya smaker. Varför äter man då typs samma sak till frukost dag ut och dag in? Och varför envisas man med att göra de de där  lunchlådsrätterna, dom där tio olika som man alltid varierar mellan?

Nu räcker det! I morgon börjar stora variaton-på-maten experimentet. I stället för att äta kokt ägg med avocado och makrill 5 dagar i veckan, kanske man kan äta det en eller två av veckans dagar – och något annat de 5 andra dagarna. Vad beträffar lunchlådorna gäller det att hitta nya recept på mat som man kan frysa in och det är strängt förbjudet att göra någon av de rätter jag brukar göra. Samma rätt kommer såklart att dyka upp ett par gånger under månaden (jag tänker liksom inte göra 30 olika lunchlådor 😉 ) , men dock…Variation bitte! Räkna alltså med en hel del foton på frukostar, luncher och middagar framöver.

ICA-Maxi, here I come!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 reaktioner till “Samma, samma – heeeela tiden

  1. Känner igen mig! Känner att jag måste variera mig mer! Det blir väldigt ofta omelett till frukost. Och nu har jag börjat igen med att göra blomkål eller Broccolimos till allt! Men det är ju underbart gott, så jag ska väl inte klaga jättemycket 😉

  2. Jag är likadan! Tror att det är för när man har några bra rätter på lager så är man lat och fixar det 😉 gillar också att experimentera men ibland vill man köra på säkra kort eller för att fantasin är slut helt enkelt! dela gärna med dig av dina nya påhitt 🙂

  3. I perioder, när jag antingen har haft det ovanligt körigt, eller när man kör fast i samma-mat-träsket har jag kört med en 4-veckors plan.
    Använd några dagar på att tänka ut rätter och skriva ner dem, tills man har en varierad och spännande meny för 4 veckor. Tejpa upp den på insidan av en skåplucka (eller var man nu tycker att den ska hänga), och så är det enkelt att handla till veckans måltider. Det känns aldrig tjatigt att äta samma rätter var fjärde vecka, och det är SÅ skönt att slippa det där ”vad-ska-vi-äta-idag” tänket.

    1. Brukar göra upp en plan, men hamnar alltid i ”favorit-i-repris” träsket. Började i andra änden, stack till affären och handlade bra råvaror, därefter hem och se vad man kan laga till för något gott. Gilla, det blev spontant och man tvingas tänka outside the box, vilket jag behöver. Men check – att göra upp en vecko eller månadsplan är sjukt skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *