Med eller utan pajskal? The choice is yours, eftersom båda funkar bra. Vill du göra ett pajskal har du recept på dettanull Till fyllningen behöver du:
250 g fryst spenat, hela blad
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
100 g chévre
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl grovt hackade valnötter
lite finriven parmesan
Har du valt att göra pajskal – gör detta färdigt först. Tina spenaten och krama ur all vätska noga. Lägg den sedan i pajformen. Tryck inte till den, utan låt den ligga lite fluffigt. Vispa ägg, kesella, grädde i en skål. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Rör runt. Häll blandningen i pajformen. Smula osten och fördela över pajen. Gör det samma med valnötterna. Till sist toppar vi det hela med lite finriven parmesan ost… In i ugnen i ca 20 min i 225 grader, sen är det klart. Funkar som ensamrätt, men det skadar inte att ha lite rökt lax till 🙂
Pajen går även bra att frysa.
