Det här med fettprocent

Det här med fettprocent

Mätte och vägde mig idag för första gången sen semestern. Var helt ok. Hade inte hänt så mycket. Såhär såg det ut:

Vikt: 59.8

Arm: 27 cm

Midja: 68 cm

Buk: 83 cm

Äss: 94.5 cm

Lår: 54 cm

Sist jag mätte fettprocenten låg den på 23.3%. Varför mäta sig? Hur ska man annars veta om det är fett eller muskler man tappar, när man går ner i vikt?  Vågen kan visa minus två kilo, men när du mäter dig med din kaliper har du samma fettmängd som senaste mätningen…Sorry, då är det som sagt muskler vi tappat och inte fett. Muskler vill vi behålla till varje pris. Ökad muskelmassa leder till ökad förbränning. Sen är det kul att se var på fitness skalan man ligger. Den ser ut såhär:

Kroppstyp           Kvinna                Man

Essentiellt fett       10-13%                   2-5%

Atlet                         14-20%                  6-13%

Fitness                     21-24%                  14-17%

Acceptabelt             25-30%                 18-24%

Då ligger jag alltså inom fitnesskategorin…Vid nästa PT träning vill jag veta hur många % man kan gå ner på en månad. Vad som är sunt och rimligt alltså, ingen manisk deff här inte! Siktar på att hamna i atlet klassen lagom till sommaren i alla fall. Det ska väl gå vägen?!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *