Det är honom jag vill ha!!!

Som PT menar jag såklart 🙂 Får jag lov att presentera Alexander Pernberg Gefwert. Alexander och hans fru driver träningsanläggningen För Dig, i Bromma där man tränar i en privat miljö utan andra medlemmar i lokalen. Alltså jag känner honom inte, hade aldrig hört talas om honom, förrän idag då, då jag som vanligt var inne och kollade vad som hänt hos kostrådgivarna.

Där hade denna kostrådgivare/PT skrivit ett inlägg, som bara var så huvudet på spiken, att jag nästan dog när jag läste det. Jag tror på EXAKT samma tränings/kost- värderingar, som han gör. Satt säkert och log och nickade som ett fån på bussen när jag läste det i min i phone. Skulle bara skrikit hallelulja rakt ut, så hade det varit komplett….

Vad var det jag blev så exalterad över då?! Jo, självklart är han inne på LCHF kost, förespråkar såklart ekologisk mat - ”man investerar i sig själv”, men det som jag absolut gick igång på var det här med träningen… Det diskuteras mycket fram och tillbaka på hur och vad man ska träna för att bränna mest fett. De ”gamla goda” råden är ju att man ska träna lååånga lågintensiva pass. This man, började träna färre timmar, plus att han slutade träna låååånga lågintensiva pass. Vet ni vad…Han gick ner i fettprocent! Jag antar att de tappade fettprocenten kommer från att han tränat styrka. Det är right on the spot vad jag själv tror på och håller på att ”bevisa” med mitt lilla experiment.

Bilden till vänster visar en kropp som är bra på aerob (lågintensiv) träning. Bilden till höger visar en kropp som är bra på anaerob (högintensiv) träning.

Jättemånga tjejer (för det är nästan bara tjejer) går på löpbandet eller trampar på crosstrainern timvis varje vecka för att bränna fett och jaga kalorier. OBS, jag är absolut inte ute efter att såga denna typ av träning! Mår man bra av det och det funkar för dig - kör på! Men, om man vill förändra sin kropp, bli tightare, mer slimmad och definierad, då är det styrketräning man ska fokusera på. Kombinerat med LCHF kost då såklart 🙂

Sist men inte minst tycker Alexander att teorin kalorier in/ut är ett gammalmodigt sätt att tänka på. Jag ger honom en high five, jag är med på den! Håller ju som bäst på att läsa Gary Taubes bok ”Varför blir vi feta?” Mr Taubes gillar inte heller den tesen.

Jag tycker det är bra att det finns PT:s som är för LCHF kombinerat med träning. Tyvärr verkar dom vara få till antalet. Har inga på mitt gym vad jag vet. Jag önskar mig en PT som tänker som Alexander i födelsedagspresent!

Shit, time flies! Är helt snett på det nu. Skulle sett på Sverkers nya program idag. Skulle handla om skatt på fett och socker. Måste rusa nu, så jag hinner se slutet iaf.

By the way, kolla in hela Alexanders inlägg här. Bye bye for now!!!

3 reaktioner till “Det är honom jag vill ha!!!

  1. Jag kan verkligen förstå att du fastnade för hans inlägg! Mycket klokskap i det, som sagt. Om jag någon gång blir PT, så ska jag bli som honom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *