Smelly cat, smelly cat…..

Jag lökar! Jättemycket! Och det luktar….svett. Alltså jag stinker inte gubbasvett, för det är ju inte intorkat. Men ändå. Jag vill också lukta hallon o godis som dom andra jympatjejjerna gör. Men det går ju inte.  Boven i dramat – min deo. Ska försöka göra en lång historia jättekort. Ps, det kommer handla om armhålor och sånt, så alla ni känsliga och äckelmagade – don´t read any further!!!

Jag tror att det det var förra sommaren [eller nä förra igen var det, skit samma egentligen]som jag helt plötsligt började få klåda i armhålorna. Alltså jättemycket sådär så man höll på att bli galen. Det gick väl någon vecka, tänkte att jag kanske hade blivit lite känslig mot nåt ämne i deon, så jag gick till apoteket för att handla osexigakliniskluktfrideodoranten. Jag förklarade mitt dilemma för apoteksdamen, som svarade att jag antagligen utvecklat en allergi emot aluminium. Vadå aluminium, tyckte jag, finns det i deodoranter? Tantan svarade att det var  huvudingrediensen i de flesta deosarna. Hmmmmm….Det lät ju inte så bra. Anyways, köpte hem osexigakliniskaluktfriadeodoranten och mitt liv tog en helt ny vändning. Inte i en positiv bemärkelse då. Aluminium har en antiperspirerande effekt, och om jag inte minns fel tar den också  bort svett lukten. En osexigkliniskluktfrideo gör typs inget av det. Det är meningen att den ska ta bort lite lukt, men löka kommer man göra ändå. Jag kommer ihåg hur äckligt och jobbigt det var i början. Kroppen var ju van vid effektiva aluminiumdeon, så den här ”avvänjningen” blev både lökig och luktig. Kände sig riktigt grisig emellanåt. Anyways, nu har det ju gått ett par år och kroppen har väl anpassat sig. Deon funkar hur bra som helst, förutom när jag kör järnet på gymet….Smelly cat  smelly cat…

Såklart blev jag nyfiken på vad aluminiumet hade för betydelse för deon, men också hur det påverkade kroppen.  Effekterna av aluminium i deo är de som jag skrev om ovan, att det hämmar svettandet och tar bort lukten. Det var vad det (kan) gör(a) med kroppen som fick mig att vilja kräkas. Bröstcancer!!! Det kan finnas en koppling mellan användandet av alu-deo och bröstcancer. Varför är det ingen som sagt det här tidigare? Hatar när jag får sådana här deprimerande skit fakta slängda i huvudet på mig. Där hade jag liksom gått i kanske 20 år och rollat mig med cancerogener. Tack för den! Hur som helst, det har gjorts en hel del olika studier på ämnet, och vissa pekar mot att det finns en risk och andra att det inte gör det. Mer forskning behövs absolut på ämnet.

För min egen del är valet enkelt. Det blir utan aluminium. Jag vill inte chansa.

För alla faktafreaks finns lite skön läsning här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Smelly cat, smelly cat…..

  1. Du ska testa den här eller liknande. Det har jag kört med i ett par år nu och det luktar aldrig svett! (Det var inte ens en invänjningsperiod.) Brukar finnas på hälsokostbutiker eller skicka efter online.
    http://www.crystalspring.co.uk/natural-crystal-deodorant-stone-classic-p-28.html?osCsid=bb702ae8e620bebcfa1a765b1a0de1a6

    Salt är naturligt bakteriedödande och det är bakterier som gör att det luktar. Samma funktion som aluminiumet alltså, men salt istället.

    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *