Paleo fajita/tortilla bröd

Inte för att det är något smakmässigt fel på LHCF tortilla/fajita/pasta-degen, men visst vill man ha ett mjölkfritt alternativ ibland? Älskar ”segheten” som fiberhusken bidrar med! Man kan både steka bröden, eller köra dom i ugnen. Själv tycker jag att alternativ två är smidigare – men båda funkar som sagt.

Till 4 bröd behövs
4 ägg
1 dl kokosmjölk
6 msk fiberhusk
1,5 tsk spiskummin
1,5  tsk chilipulver
1,5  tsk paprikapulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och kokosmjölk i en skål och häll därefter ner resten av ingredienserna. Låt svälla 10 minuter. Kavla därefter ut bröden mellan två bakplåtspapper. Det blir lättare att kavla om man oljat in papprena, men det är inte nödvändigt.  Låt det övre bakplåtspappret vara kvar under gräddnings tiden. Har du varmluftsugn kan du köra två plåtar samtidigt. Grädda 10 minuter, sen är bröden klara! Den översta bilden visar den stekta varianten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “Paleo fajita/tortilla bröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *