LCHF chokladmousse

Kanske inget jag skulle bjuda på om jag hade gäster, men om man vill ha något gott sådär en torsdag passar det här bra. Vill ni inte söta den ena med hallon så uteslut dessa och öka mängden sukrin med 1-2 tsk. Ta eventuellt en ruta choklad till och hacka ner.

Till två portioner använde jag:
1 dl grädde
3 tsk kakao
30 g hallon
1-2 tsk sukrin
1 ruta mörk choklad

Mät upp grädden i en skål och tillsätt kakao. Vispa lite lätt. Man behöver ingen elvisp eftersom det tjocknar efter bara några sekunder. När den fått önskad konsistens så dela upp moussen i två skålar (om du inte ska söta den ena med hallon så hoppa det här momentet och behåll allt i en och samma skål. Mosa hallonen och blanda med moussen. Pynta med några hallon. ) Hacka chokladen och häll ner denna och sukrin i den andra hälften av moussen. Blanda runt med en slickepott. Häll upp i serveringsskål och toppa med lite av chokladhacket. Klart att äta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *