Rasul lera

Lera som rengöring? Absolut! Testade för ett par dagar sedan att tvätta håret med rasul lera och med förvånansvärt bra resultat. Nu är kanske en gång ingen gång – men syrran som hunnit tvätta ett par gånger lovordar typs produkten. Det kan ta ett tag innan håret vänjer sig, och under avvänjningstiden kan håret bli en aning frissigt. Så upplevde jag det inte alls! Det var lätt att arbeta in och lika lätt att skölja ur. Kammade igenom håret noga när jag masserat in leran i hårbotten, så även längderna och topparna fick sin beskärda del. Tog inget balsam efter tvätten men kunde ändå reda ur håret utan problem. Kan i och för sig bero på att jag kammade igenom det när jag hade leran i. Hur som helst, mitt hår (som brukar bli torrt och frissigt efter tvätt) blev mjukt och fick en helt annan lyster! Leran rengör genom att suga upp fett från hårbotten, så alla som lider av fett hår och tvättar håret ofta pga detta kanske ska testa det här.

Rasul lera finns både som pulver och i bitar. Till håret rekommenderas pulverform. Lerans förträfflighet stannar dock inte där, utan man kan även använda den som tvål och som ansiktsmask. Har du torr hud är det en mindre bra idée, eftersom lera verkar uttorkande på huden. Ska även funka att använda som torrschampo (har du hunnit testa sis?)

Känns lite freakish att tvätta sig med lera, men jag antar att det är övergående. Hittade just detta pulver på grongava.se . Hittar ni det på fler ställen – feel free to share with me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “Rasul lera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *