10×10 – är jag inte färdig snart?

Hatkärlek till nya träningsupplägget! Man har två huvudövningar exempelvis knäböj och hamstring curl som man alternerar mellan, med en minuts paus mellan dessa två övningar.  Man kör 10 reps och 10 set. Det är helt okej när man gör övningar som involverar flera stora muskler, typs knäböj och chin-ups. Det är inte kul att göra 10×10 bicepscurls eller militärpressar 🙁 Man blir liksom inte svettig, man tar inte i för allt vad man är värd – vilket gör att det känns som att man gått till gymmet och…vet inte…inte tränat i alla fall. Lyft lite vikter bara…

Jag ska såklart fortsätta på inslagen bana. Nyfiken som jag är vill jag såklart se vilka resultat man får av den här sortens träning. Tysk volym…mohoho. Det är i alla fall stor skillnad på att träna såhär, mot vad jag brukar göra. 25 reps mot 100 -it´s a hell of a difference. Mindre vikt och megamånga fler reps är modellen. Den galna träningsvärken som utlovades har dock uteblivit. Vet inte om jag mesar jag med vikterna, eller om det är tack vare kosten jag slipper detta.

Annars har tredje advent flutit på ganska behagligt. Var på bia med Fantastic och såg The Hobbit. Gillar ni de andra ringen filmerna måste ni bara se den här. Det var tre timmar av ren magi 🙂 . Sen är jag ju en big fan of dagbio. Kvällsfilm – hur bra den än må vara, har en sömnpillerliknande effekt på mig. Det går bara inte att hålla ögonen öppna! Har förhört mig i vänskapskretsen och det verkar vara ett vanligt fenomen bland den kvininliga delen. Jag har en teori, men den sparar jag för mig själv. För husfridens skull;)

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “10×10 – är jag inte färdig snart?

  1. Spanar runt lite och känner att jag blir allt mer och mer sugen på att lära mig lite nya övningar till gymmet. Googlar och kollar bilder med dina övningar och hittar både det ena och det andra som jag borde börja med. Kul att få lite inspiration och ännu roligare att få det av en tjej – känns liksom nåbart på något vis. Jag behöver komma vidare och träna mer, bättre och varierande. Ha en bra dag!

    1. Vad kul att du hittar lite inspo! Jag vet precis hur det känns när man ”sitter” fast i gamla hjulspår och kör på som man brukar. Variation och att lära sig nya sätt att träna på är sjukt motiverande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *