LCHF Janssons frestelse

Ni  får hålla till godo med ännu ett recept 😀 Potatisen är utbytt mot rättika och grädden har delvis ersatts med färskost och créme fraiche. Äter man den samma dag som den lagas är den något salt, men det salta försvinner på något mystiskt sätt till dag två.

Till en liten form behöver du:

500 g rättika
1 liten gul lök
1 burk ansjovis
2 dl crème fraiche
100 g färskost
1 dl grädde
några varv med pepparkvarnen

Börja med att skala rättikan. Skiva den sedan i ca en halv cm skivor, som sedan skärs till stavar. Koka dessa i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt rättikan rinna av i durkslag eller sil. Skala och skiva löken tunt. Blanda crème fraicha, färskost grädde och peppar i en skål. Varva sedan rättika, lök ansjovis och sås om vartannat. Fick ihop tre lager rättika i den här formen. Grädda i 225 graders ugn ca 40 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “LCHF Janssons frestelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *