Sockerexperimentet del 2

Idag var det dags för ännu en spännande föreläsare – närmare bestämt Lars-Erik Litsfeldt.  Han pratade mycket om politiken bakom de kostråd vi har idag – visst skulle man önska att de var baserade på vetenskap, men så är tyvärr inte fallet. För alla som vill grotta ner sig rekommenderar jag hans bok ”Ideologin och pengarna bakom kostråden”. Jag skulle kunna gå on and on, men vi stannar här. Dags för uppföljning av sockerexperimentet.

Jag hade bestämt mig för att inte delta i detta lilla experiment, men precis när det skulle gå av stapeln ändrade jag mig. Bara tanken på att svepa ett glas fyllt med 70 gram glukos gjorde mig nervös och illamående, eftersom jag inte ätit rent socker på ganska så precist ett år –  men WTF…Intressant att se hur bra (eller dålig) ens kropp är på att hantera socker – så jag bara gjorde det. Drack upp skiten på en sekund.

Som väntat var det galet sött! Satte mig ner för att invänta kicken, men jag vet i fan om jag fick någon 😉 Däremot fick jag hjärtklappning och hamnade efter ungefär en timme i katastrofal paltkoma! Eter lite mindre än två timmar var det dags att mäta och kolla in resultaten.

Värdet ska ligga mellan 4-6, så det här kändes helt okej. Spannet i gruppen låg mellan 4.7-8.1

Så hur känner jag mig nu då? Som vanligt, men ändå lite smutsig inombords 😉 . Det kommer inte bli nåt mer socker för den här damen. That´s a promise!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *