Snart åker vågen

Vikt är helt oväsentligt. Hur många kilon vågen visar är (egentligen) helt ointressant. För många är just dom siffrorna  det enda som räknas.

Minus = Happy face  Laughing

Plus= Sad face Cry

Jag är ingen big fan of vågar. Ska berätta varför.

På översta bilden väger jag 61.8 kg

Midjemåttet låg på 72 cm

På de två (skitsuddiga f´låt) understa bilderna väger jag

62.7 kg

Midjemåttet är 68 cm

Ni är med mig när jag säger att vågen är ointressant va? Siffrorna säger ingenting om din kroppssammansättning. Du kan väga väldigt lite, men ha en kropp som består av mest fett och vice versa också, såklart.

Nä, snart åker han – vågen.

Våga vägra våg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 reaktioner till “Snart åker vågen

 1. Håller helt med dig här. Det finns så många bättre sätt att mäta förändringarna och din fysiska form. Exempelvis skillnaden i hur mycket man kan ha på stången vid knäböj, hur många burpees du kan göra på en minut eller din vilopuls. Ändå står vågen i så många hem, kanske för att det är betydligt bekvämare att stå still på den än att pressa sig till max i ett fystest. Att kroppsvikten på morgonen dessutom kan vara något helt annat än vad den är på kvällen är ytterligare ett skäl att skippa vågen.

 2. Hmmm…jag har aldrig testat att mäta. Kanske ska testa det istället för vågen som visar olika varje gång!

  1. Det finns många sätt man kan mäta förändringarna på. Din spegelbild och hur dina kläder sitter är två bra verktyg (tycker jag själv alltså). För mig stjälper vågen mer än hjälper

 3. Ojoj vad jag älskade detta inlägget!! Helt sant! Önskade att fler tänkte som du (inklusive jag själv många gånger 😉

 4. Hej! Jag vill passa på att tacka dig för allt du delar med dig av! Har läst igenom hela din blogg de senaste dagarna, och det är väldigt omvälvande att lära sig om alla hemska myter som gång på gång tragglas. Det är hemskt egentligen att man ska behöva vara nörd på näringslära för att hitta och förstå de mest basala fakta kring den mat vi äter varje dag. Så tack! Nu är min ögon mycket mer öppna, och snart ska jag också eliminera dåligheterna för gott!

  1. Tjena hej Cat!
   Ååh vad fint skrivet av dig 🙂 Blir nästan generad ju! Ja, vad kan jag säga…Jag gillar att blogga om saker som ligger mig varm om hjärtat – och vara lite av en ögonöppnare. Jag har själv fått en hel del aha och fyyy upplevelser under de senaste 5 åren, beträffande hälsa, ohälsa, livsmedel och kost.
   Tack för att du tittar in här på bloggen 🙂
   Take care!

 5. Slängde ut vågen för 15 år sen o har inte ångrat det en sekund. Tack för en inspirerande blogg. Har själv gått över på LCHF som en livstil då jag efter 20 års magproblem äntligen mår bra. Försöker nu ta tag i min träning också, lite tuffare men kämpar

  på. Din blogg peppar mig:)

  1. Hej Tina!
   Vad skönt att höra att du äntligen mår bra!!! Jag har själv bara lovord att säga om LCHF. ”Snäll mage”, alltid mätt, stabilt blodsocker, inget sockersug, en kropp som orkar…Ja jag kan gå on and on and on, but I shall spare you 🙂 Tycker i alla fall att det är kul att du hittat hit, och hoppas du kommer hitta massor av inspiration. Har du några frågor är det bara att skicka ett mail.
   Ha det bäst tjejen!

 6. Ja det är sant. Snart åker nog min med.. Måttband är fan bättre! Ock bilder ”. Ska man våga sätta ner den i förrådet??:)

  1. Måttband -check!
   Ögon – check!
   Kläder – check!

   Sen kan man slänga in en fettprocentmätning då och då för pepp (eller pisk) 🙂
   Göm den!

 7. Herregud va grymt!!
  Jag förstår att du ätit Lchf för att nå resultat, men hur strikt har du kört/ kör du? Och har du gjort någon speciell träningsform? 🙂
  Riktigt inspirerad blir jag! 😀

  1. Hej Malin! Jag kör ganska strikt LCHF, eller jag äter massor av grönsaker, ägg, kött, fisk, smör, kokosfett och nötter. Lite mindre av mjölkprodukter, och någon 70% chokladbit ibland. Alkohol dricker jag för tillfället inte alls – då jag har märkt att det är en rejäl fitnesskiller.
   Tränar inte överdrivet mycket – 4 ggr i veckan, (är en strong believer av att less is more) men när jag väl är där, är jag där på alla plan 🙂 Styrketräning är min grej, nu på senare i kombination med intervaller.
   Kul att kunna inspirera. Det gillar jag 🙂

 8. Sååå coooolt!!! Hoppas att du har många unga tjejer som läsare som ser det här, tjejer som fajtas med sin bild av sig själv och börjar äta iställer för att svälta!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *