LCHF Pad Thai

20120810-141052.jpg

Tack vare shirataki nudlarna kan även LCHF:are få njuta av denna fantastiska rätt. Kollade upp vad en ”äkta” Pad Thai innehöll och anpassade den därefter efter mitt eget tycke och smak. Ganska smaklös rätt egentligen, men jag antar att det är kombon av de många ingredienserna och konsistensen som tar det till himmelska höjder. Just try it!

Till 3-4 port behöver du:
250 g vitkål
150 g purjolök
4 msk jordnötter
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 ägg
3 msk fisksås
1 msk sesamolja
100 g tofu
kyckling, hamburgare (finns såklart färdigstekta i frysen :)) , räkor
1 pkt shirataki nudlar

Börja med att hacka jordnötterna grovt och rosta i torr stekpanna. Lägg åt sidan. Finhacka schalottenlök och chilin. Lägg detta i stekpannan och pressa ner vitlöken. Fräs på hög värme i smör eller olja (själv kör jag kokosolja). Finstrimla purjon och vitkålen (underlättar med en mandolin) och tillsätt detta i pannan. När det börjar mjukna, knäck ner ägget och rör runt. Det ska bara geggas runt lixom. När ägget är ”borta” och grönsakerna känns mjuka är det klart. Ställ åt sidan. Skölj nudlarna och gör som det det står på förpackningen.

Dela tofun i kuber och stek i olja tills den fått fin färg. Lägg ner bland grönsakerna. Sedan är det bara till att slänga ner lite av vad som passar dig i proteinväg. Själv hade jag färdiggrillad kyckling och hamburgare i frysen, som jag tinade och slicade ner bland grönsakerna. Tillsatte lite räkor med, för det är ju gott. Sedan häller vi på fisksåsen, sesamolja och jordnötter. Släng även ner nudlarna. Nu är det bara till att blanda NOGA, så allt gifter sig med vartannat. Rekommenderar att man använder sig av en stor djup skål vid blandningstillfället. Sen är det klart att avnjutas. Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “LCHF Pad Thai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *